Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Πίστωση στον Κινέζο μεγιστάνα με τα margin calls 8 δισ. δολαρίων

tags :
JPMorgan: Πίστωση στον Κινέζο μεγιστάνα με τα margin calls 8 δισ. δολαρίων
Ο Xiang Guangda λέει ότι θα επιμείνει στο σορτάρισμα του νικέλιου
Σχετικά Άρθρα
Μία τραπεζική σύμπραξη υπό την σκέπη της JPMorgan θα παράσχει στον Xiang Guangda ρευστότητα με τη μορφή πίστωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία του Ομίλου Tsingshan Holding, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στον κόσμο, με έσοδα περί τα 28 δισ. δολάρια και 56.000 εργαζόμενους.
Ο Κινέζος μεγιστάνας Xiang Guangda βρέθηκε αντιμέτωπος με ζημιές τουλάχιστον 8 δισ. δολαρίων καθώς το τεράστιο «σορτάρισμά» του στο νικέλιο είχε ως αποτέλεσμα να πυροδοτήσει μία από τις πιο μεγάλες αυξήσεις τιμών: την Τρίτη 9 Μαρτίου 2022 το νικέλιο κατέγραψε άνοδο 250% φτάνοντας σε τιμή ρεκόρ λίγο πάνω από τα 100.000 δολάρια.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ίδιος φέρεται να είπε στις εμπλεκόμενες τράπεζες και τους χρηματιστές ότι δεν σκοπεύει να μειώσει τη θέση του.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι η δήλωση αυτή «είναι μια χαρακτηριστική επίδειξη αυτοπεποίθησης από τον Xiang Guangda και σημαίνει ότι η αγορά νικελίου θα μπορούσε να προετοιμαστεί για περισσότερα «πυροτεχνήματα» μόλις ανοίξει ξανά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης