Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Fake news ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη

Ρωσία: Fake news ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη
Πρόκειται για πληροφοριακή τρομοκρατία», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Πρόκειται για πληροφοριακή τρομοκρατία», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, ενώ ο Dmitri Polyanski, νωρίτερα, χαρακτήρισε τις καταγγελίες της Ουκρανίας της fake news, εξηγώντας πως επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.
«Kαι κάπως έτσι δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις», ανέφερε ο Dmitri Polyanski μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Polyanski επισήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε στρατιωτική θέση, από την οποία οι Ουκρανοί έριχναν πυρά.
«Οι Ουκρανοί ριζοσπάστες δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο», είπε ο διπλωμάτης Vasily Nebenzya, με τους ντόπιους να αναφέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έδιωξαν το προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης της Μαριούπολης και έστησαν ένα οχυρό εντός της εγκατάστασης». 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodimir Zelensky κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε μια αεροπορική επιδρομή που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη.
Μεταξύ άλλων, παιδιά βρίσκονται «κάτω από τα συντρίμμια», είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα θύματα.
Νωρίτερα οι δημοτικές αρχές ανέφεραν ότι το νοσοκομείο καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων.
Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης