Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Goldman Sachs αποχωρεί από τη Ρωσία - Θα την ακολουθήσουν κι άλλες τράπεζες της Wall Street;

H Goldman Sachs αποχωρεί από τη Ρωσία - Θα την ακολουθήσουν κι άλλες τράπεζες της Wall Street;
H Goldman Sachs είναι η πρώτη τράπεζα της Wall Street που αποχωρεί από τη Ρωσία
Το σήμα για έξοδο από τη Ρωσία δίνει η Goldman Sachs, ακολουθώντας πλήθος δυτικών εταιρειών που κλείνουν τα γραφεία τους στη χώρα.
Πρόκειται για την πρώτη τράπεζα της Wall Street που ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τη Ρωσία και πλέον το ερώτημα που τίθεται εάν θα την ακολουθήσει και άλλες τράπεζες των ΗΠΑ.
«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσε που εστάλη μέσω e-mail, στο οποίο προστίθεται: «Εστιάζουμε στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».

Οι εταιρείες που έχουν αποχωρήσει από Ρωσία

Στον αναλυτικό κατάλογο που δημοσιεύει η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Yale εμφανίζονται κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας που εγκατέλειψαν την Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Όπως μάλιστα αναφέρουν οι συντάκτες της λίστας, «από τότε που ξεκίνησε η καταστροφική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, 300 εταιρείες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας».
Ωστόσο, «ορισμένες δυτικές εταιρείες συνέχισαν απτόητες να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Εντοπίζουμε αρκετές δεκάδες εταιρείες με ιδιαίτερα σημαντική έκθεση στις ρωσικές αγορές. Από τότε που δημοσιεύσαμε αρχικά τον κατάλογό μας, πολλές από τις εταιρείες που "παρέμειναν" ανταποκρίθηκαν στις αντιδράσεις του κοινού και αποφάσισαν να αποσυρθούν».
Rosia_1.jpg
Rosia1.jpg
Rosia2.jpg
Rosia3.jpg
Rosia4.jpg
Rosia5.jpg
Η λίστα είναι επικαιροποιημένη μέχρι τις 9 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης