Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οπαδική βία: Στα χέρια της Δικαιοσύνης μεγάλη εγκληματική οργάνωση με 27χρονη γυναίκα αρχηγό

Οπαδική βία: Στα χέρια της Δικαιοσύνης μεγάλη εγκληματική οργάνωση με 27χρονη γυναίκα αρχηγό
Στο πλαίσιο έρευνας η οποία διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 18 αδικήματα, τα οποία πέντε εξ αυτών τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος έξι προσώπων για σοβαρά αδικήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία, μεταξύ των οποίων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησαν οι δικαστικές αρχές.

Στο πλαίσιο έρευνας η οποία διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 18 αδικήματα, τα οποία πέντε εξ αυτών τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.
Ειδικότερα, το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης με αντικείμενο την οπαδική βία φέρεται να εκτείνεται από από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά. Μέλη της φέρεται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης είχε πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς του Ολυμπιακού.

Αρχηγικός ρόλος σε μια 27χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες θύματα των επιθέσεων σε άλλες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν περιγράψεις αυτούς καθώς τις περισσότερες φορές, τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις φορώντας σακούλες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Σημαντικό ρόλο στη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών και στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, έπαιξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς μέσα από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων προκύπτει η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν καθώς και ο κυρίαρχος – αρχηγικός ρόλος που αποδίδεται από τις αρχές σε μία 27χρονη γυναίκα.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι η 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας. Η μεγάλη αυτή έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.
Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση. Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα έξι εντάλματα.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δυο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.
Η έρευνα διενεργείται σε εκτέλεση της παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα και του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ζαχαρία Κοκκινάκη,.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης