Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Leyen: Ετοιμάζουμε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το Ουκρανικό

Der Leyen: Ετοιμάζουμε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το Ουκρανικό
Μιλώντας στις Βρυξέλλες ενόψει της συνάντησης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi, η der Leyen είπε: «Θα συζητήσουμε, φυσικά, την κατάσταση στην Ουκρανία, τον φρικτό πόλεμο υπό τον Putin»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία λόγω «της απερισκεψίας του Κρεμλίνου προς τους πολίτες (συμπεριλαμβανομένων) των γυναικών, των παιδιών (και) των ανδρών», δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες ενόψει της συνάντησης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi, η der Leyen είπε:
«Θα συζητήσουμε, φυσικά, την κατάσταση στην Ουκρανία, τον φρικτό πόλεμο υπό τον Putin». Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης το «νέο πακέτο κυρώσεων», πρόσθεσε.
«Είχαμε ήδη τρία πακέτα σκληρών κυρώσεων, αλλά τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν κενά και ότι το αποτέλεσμα των κυρώσεων θα μεγιστοποιηθεί», είπε η Φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε:
«Οι κυρώσεις που ισχύουν είναι πραγματικά σκληρές.
Βλέπουμε τις καθοδικές αναταράξεις στη ρωσική οικονομία».
Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει «να απαλλαγεί από την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα» και θα παρουσιάσει αύριο προτάσεις σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους το μπλοκ μπορεί να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό του εφοδιασμό μακριά από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης