Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία είναι εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια, το πλήρες embargo θα προκαλέσει ύφεση και ρήξη στην κοινωνική συνοχή

Η Γερμανία είναι εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια, το πλήρες embargo θα προκαλέσει ύφεση και ρήξη στην κοινωνική συνοχή

Η έλλειψη προσφοράς ενέργειας θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή στη Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γερμανίας Robert Habeck

Σχετικά Άρθρα

Σε μια εποχή κατά την οποία οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν σχεδόν καθημερινά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε «ενεργές συζητήσεις» για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Robert Habeck δήλωσε εμφατικά ότι ενώ λυπάται επειδή η χώρα εξακολουθεί να εξαρτάται από τις εισαγωγές από τη Μόσχα, προειδοποίησε ότι αντιτίθεται στην πλήρη απαγόρευση για τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, «η Γερμανία εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να εξαρτάται από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα», δήλωσε τάχθηκε κατά της απαγόρευσης των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία στον απόηχο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Είμαι αντίθετος...»

"Δεν θα υποστήριζα εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων.
Θα ημουν αντίθετος ακόμη και σε αυτό», είπε μετά από συνάντηση με Γερμανούς επιχειρηματίες.
«Χρειαζόμαστε αυτές τις προμήθειες ενέργειας για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα των τιμών και την ενεργειακή ασφάλεια στη Γερμανία», πρόσθεσε ο Χάμπεκ, προειδοποιώντας ότι «μια έλλειψη προσφοράς θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή στη χώρα».

 Η στροφή και ο Nord Stream 2

Ο Habeck τόνισε ότι η Γερμανία «πρέπει να απεξαρτηθεί » από τις εισαγωγές ρωσικού αερίου, άνθρακα και πετρελαίου.
Τον Φεβρουάριο, η Γερμανία ακύρωσε τη δημιουργία του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Επίσης συναίνεσε σε μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.
Το Βερολίνο μάλιστα ανέτρεψε τη μακροχρόνια πρακτική του να εμποδίζει τις εξαγωγές όπλων σε ζώνες συγκρούσεων.

Ισχυρός αντίκτυπος

Ο Habeck, ωστόσο, είπε ότι η Γερμανία έχει ήδη αρχίσει να αισθάνεται τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων.
«Η επίπτωση των κυρώσεων και του πολέμου σε όλους τους τομείς της οικονομίας είναι τόσο ισχυρή που μπορούμε να φοβόμαστε ότι θα υπάρξει μεγάλος αντίκτυπος», σημείωσε
Πρόσθεσε ότι οι όποιες ελπίδες ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα επιστρέψει στα επίπεδα μετά την πανδημία αργότερα αυτό το έτος διεψεύδονται.

Υφεση και μείωση της κατανάλωσης

«Ελπίζαμε ότι θα βιώσουμε την άνοιξη, μια φάση ανάκαμψης.
Αλλά τώρα έχουμε τις συνέπειες του πολέμου», προειδοποίησε.
Ο Habeck προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν το καθήκον τους τους μειώνοντας την κατανάλωση.
«Αν θέλετε να πλήξετε λίγο τον Putin, τότε εξοικονομήστε ενέργεια», σημείωσε.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διαθέσει φθηνό δανεισμό μέσω της κρατικής τράπεζας KfW για να βοηθήσει στη μερική αντιστάθμιση από τις απώλειες της ενεργειακής κρίσης .

Αποτροπή της ύφεσης

Ο Habeck επισήμανε ότι ελπίζει ότι τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων των κυρώσεων και των υψηλών τιμών ενέργειας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα αποτρέψουν την ύφεση.
«Και πρέπει να ειπωθεί για άλλη μια φορά ότι είναι ο Vladimir Putin έχει επιβαρύνει την παγκόσμια κοινότητα με αυτές τις συνέπειες», κατέληξε.
Why do some experts think that Europe cannot really do without Russia's gas?  - Quora
OUR WORLD THIS WEEK- Capitalist exploits – WorldoutofWhack
Europe Funds Russian Aggression in Ukraine, Syria, and Beyond
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης