Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
Το αίτημα της Ρωσίας θα μπορούσε να τορπιλίσει τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 με την οποία η διεθνής κοινότητα ήρε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν
Σχετικά Άρθρα

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία δεν έχουν καμία σχέση με μια πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 7 Μαρτίου 2022.
Η Ρωσία ζήτησε το Σάββατο (5/3)να της δοθούν γραπτές εγγυήσεις από την Ουάσιγκτον ότι οι κυρώσεις σε βάρος της δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία της με το Ιράν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Blinken δήλωσε ότι είναι «κοντά» η επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν, ωστόσο παραμένουν ανεπίλυτα ακόμα «ένα-δυο δύσκολα ζητήματα».

Πυρηνική συμφωνία

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί (…) στη Ρωσία δεν έχουν καμία σχέση με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις προοπτικές αναβίωσής της.
Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν συνδέονται, κατά κανέναν τρόπο, μεταξύ τους», πρόσθεσε.
Το αίτημα της Ρωσίας θα μπορούσε να τορπιλίσει τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 με την οποία η διεθνής κοινότητα ήρε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης