Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταστρέψαμε 2.119 στόχους των στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας

Ρωσία: Καταστρέψαμε 2.119 στόχους των στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας
Μεταξύ των στόχων που καταστράφηκαν είναι 74 θέσεις διοίκησης και σημεία επικοινωνίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, 108 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300, Buk-M1 και Osa

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν συνολικά 2.119 στόχους των στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε το Σάββατο (5/3/2022) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
«Συνολικά 2.119 στόχοι των στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Μεταξύ αυτών είναι 74 θέσεις διοίκησης και σημεία επικοινωνίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, 108 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300, Buk-M1 και Osa, όπως επίσης 68 σταθμούς ραντάρ», ανέφερε.
Ο Konashenkov πρόσθεσε ότι καταστράφηκαν 69 αεροσκάφη στο έδαφος και άλλα 21 στον αέρα, 748 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 76 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, 274 πυροβόλα και όλμοι, 532 στρατιωτικά οχήματα και 59 drones.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σε διάγγελμά του ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών. Στόχος είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση αυτής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης