Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία - δημαρχείο Μαριούπολης: Διακόπτεται η απομάκρυνση αμάχων λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας

Ουκρανία - δημαρχείο Μαριούπολης: Διακόπτεται η απομάκρυνση αμάχων λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας
Oι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη και τα περίχωρά της», σύμφωνα με το δημαρχείο της Μαριούπολης
Σχετικά Άρθρα

Διακοπή της απομάκρυνσης των αμάχων από την Μαριούπολη λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας, ανακοίνωσε το δημαρχείο της πόλης.
Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων.
Όπως ανέφερε η δημοτική αρχή σε ανάρτηση στο Telegram, η απομάκρυνση αμάχων που επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί «αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη και τα περίχωρά της».
Ο δήμος κάλεσε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία εξόδου της πόλης «να επιστρέψουν στα καταφύγια» κλαι πρόσθεσε πως «γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την εγκαθίδρυση (κατάπαυσης του πυρός) και τη διασφάλιση της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο ΄Αμυνας είχε ανακοινώσει την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, έτσι ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων οι άμαχοι στις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάχα, κάτι που ξεκίνησε στις 12:00 και θα διαρκούσε έως τις 17:00 (ώρα Μόσχας, 11:00- 16:00 ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης