Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Ανοιχτός για τα ρωσικά αεροσκάφη ο τουρκικός εναέριος χώρος

Cavusoglu: Ανοιχτός για τα ρωσικά αεροσκάφη ο τουρκικός εναέριος χώρος
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε επίσης πως Αγκυρα και Μόσχα βρίσκονται σε επαφή, σε στρατιωτικό επίπεδο, για να διασφαλίσουν ότι τουρκικά πλοία μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας
Η Τουρκία αφήνει ανοιχτό τον εναέριό της χώρο, με σκοπό να διευκολύνει την Ρωσία και τις κινήσεις των αεροσκαφών της, όπως τόνισε ο Mevlut Cavusoglu.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε επίσης πως Άγκυρα και Μόσχα βρίσκονται σε επαφή, σε στρατιωτικό επίπεδο, για να διασφαλίσουν ότι τουρκικά πλοία μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Πρόσθεσε επίσης πως επειδή η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται, πρέπει να αποτραπεί μια περαιτέρω κλιμάκωση, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα διατηρήσει ανοιχτό (και) τον εναέριο χώρο της.
 Συμπληρώνοντας, ο Cavusoglou διευκρίνισε πως η Τουρκία θέλει να συγκεντρώσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε ένα φόρουμ διπλωματίας, στη νότια Τουρκία, χωρίς όμως να καταστεί σαφές εάν οι υπουργοί θα παραστούν, σε αυτό το υπό διαμόρφωση κρίσιμο διπλωματικό μίτινγκ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης