Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία σχεδιάζει την ολική κατάληψη της Ουκρανίας και συμφωνία για ζώνες ασφαλείας... – Υπό έλεγχο τα πυρηνικά στην Zaporizhzhia

H Ρωσία σχεδιάζει την ολική κατάληψη της Ουκρανίας και συμφωνία για ζώνες ασφαλείας... – Υπό έλεγχο τα πυρηνικά στην Zaporizhzhia
Η Ρωσία δεν θα διακόψει τους βομβαρδισμούς και την προέλαση μέχρι να καταλάβει πλήρως την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο της Ρωσίας, είναι πλέον ξεκάθαρο.
Δεν θα διακόψει τους βομβαρδισμούς και την προέλαση μέχρι να καταλάβει πλήρως την Ουκρανία...
Εν τω μεταξύ από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προέκυψε ότι συμφωνούν να δημιουργηθούν ζώνες ανθρωπιστικών διαδρόμων ώστε να προστατευθούν οι άμαχοι... αλλά συμφωνία για εκεχειρία δεν υπάρχει... 

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την Ουκρανία, βασικές πόλεις, ενώ με βάση ορισμένες πληροφορίες… τα επόμενα εικοσιτετράωρα προετοιμάζεται μια άνευ προηγουμένου ολοκληρωτική επίθεση στις στρατηγικές θέσεις των Ουκρανών.
Οι βασικές στρατιωτικές υποδομές των Ουκρανών έχουν καταστραφεί αλλά η άμυνα της Ουκρανίας ακόμη ανθίσταται, ο τακτικός στρατός και οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας ακόμη αντιστέκονται στην ρωσική επέλαση.
Την ίδια στιγμή μια προπαγάνδα φόβου κυριάρχησε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για δήθεν «επίθεση» στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia…
Ωστόσο ένας πύραυλος έπληξε ένα κτήριο εκπαίδευσης και όχι τον πρυνικό αντιδραστήρα.
Οι Ουκρανοί προφανώς δημιουργούν κλίμα… με προπαγάνδα για να κινητοποιήσουν τις δυτικές δυνάμεις…

Μάλιστα έφθασε γερουσιαστής Lindsey Graham ανώριμα να ζητήσει την δολοφονία του Putin του Ρώσου Προέδρου…
Στο μεσοδιάστημα ωστόσο υπήρξε τέτοιας κλίμακας συσκότιση για το τι συμβαίνει στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia όπου επιστήμονες ανέφεραν ότι εάν εκραγεί το σοκ καταστροφής θα είναι 10 φορές μεγαλύτερο του αντίστοιχου του Τσερνομπίλ.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhzhia δεν κινδύνευσε.

Η συμφωνία για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και ζώνες εκεχειρίας

Τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων και ζωνών εκεχειρίας πέριξ αυτών χάριν των αμάχων αποφάσισαν Ρωσία και Ουκρανία, κατά τη διάρκεια του β’ γύρου των μεταξύ τους συνομιλιών, με κάποια σημάδια περί επικείμενης συμφωνίας για ειρήνευση και τερματισμό των εχθροπραξιών να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα.
Από την άλλη, την ίδια στιγμή που ο Ρώσος διαπραγματευτής Vladimir Medinsky κάνει λόγο για πρόοδο σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, οι Ρώσοι σφυροκοπούν με βόμβες τις ουκρανικές πόλεις, με τον πόλεμο, πλέον, να διανύει τη δεύτερη εβδομάδα.

Στα βασικά οι Ρώσοι και Ουκρανοί... διαφωνούν - Χωρίς κατάπαυση του πυρός

Ένας Ουκρανός διαπραγματευτής ανέφερε πως οι συνομιλίες δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, με αποτέλεσμα οι δύο πλεύρες να συμφωνούν ότι διαφωνούν και να δίνουν «ραντεβού» για την επόμενη εβδομάδα.
Στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σε έκτακτο διάγγελμα, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της Δύσης για την εισβολή που πραγματοποίησαν τα στρατεύματά του, ανέφερε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση σύμφωνα με το πλάνο και αποκάλεσε τους πεσόντες Ρώσους «ήρωες».
Παράλληλα, Ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες συνεχίζουν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση: η πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις παραμένουν στον έλεγχό τους.
Ωστόσο, η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει, με τα Ηνωμένα Έθνη να λένε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο στην Πολωνία και σε άλλες γειτονικές χώρες στα δυτικά.
Όσοι μένουν βρίσκονται αντιμέτωποι με βομβαρδισμούς και ρουκέτες.
Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία, με 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, έχει γεμίσει ερείπια – μια έρημος από συντρίμμια.
Στο μεταξύ, μετά τις συνομιλίες, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Mykhailo Podolyak είπε ότι προσπαθεί για μια κατάπαυση του πυρός έστω προσωρινά, ώστε να επιτραπεί η εκκένωση αμάχων και η δημιουργία ανθρωπιστικών ζωνών.
Επίσης, γίνονται συνεννοήσεις για την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων στα μέρη όπου διεξήχθησαν οι πιο σκληρές μάχες.
Οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy είπε νωρίτερα πως θα μπορούσε να βρεθεί μια διέξοδος εάν το Κρεμλίνο αντιμετωπίσει την Ουκρανία επί ίσοις όροις και έρθει σε συνομιλίες με θέληση να διαπραγματευτεί καλή τη πίστει.
«Υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί για να μην πεθάνουν οι άνθρωποι, αλλά υπάρχουν πράγματα στα οποία υπάρχουν κόκκινες γραμμές», είπε ο Zelensky σε τηλεοπτική συνέντευξη, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να έχει μια ανοιχτή συνομιλία με τον Putin.
9_15.jpg
_123504898_ukraine_invasion_north_map_x2640-nc-1_1.jpg

Στην Οδησσό προετοιμάζονται για επίθεση: Η πόλη στην οποία βρίσκεται η κύρια ναυτική βάση της Ουκρανίας προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση, καθώς μια ντουζίνα ρωσικά πολεμικά πλοία την κυκλώνουν, μέσω της Κριμαίας.
Οι κάτοικοι έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούν νάρκες στο παραλιακό μέτωπο και μεταλλικά οδοφράγματα για να εμποδίσουν την κίνηση των πολεμικών αρμάτων. 

Κολλημένοι οι Ρώσοι

Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν πως το ρωσικό σχέδιο μάχης αποσκοπούσε σε ταχεία προέλαση και κατάληψη του Κιέβου, ωστόσο δεν επετεύχθη και οι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές αναγκάστηκαν να αλλάξουν τακτική.
Η κύρια δύναμη επίθεσης -μια τεράστια πομπή αρμάτων μάχης, πυροβολικού και υλικοτεχνικής υποστήριξης- έχει κολλήσει εδώ και μέρες σε έναν αυτοκινητόδρομο βόρεια του Κιέβου.
Στην Ουάσιγκτον, ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ακόμη 25 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης.
Ρώσοι βρίσκονται επίσης λίγο έξω από το Χάρκοβο, είπε ο αξιωματούχος.
Η τύχη της Χερσώνας, ενός λιμανιού στον ποταμό Δνείπερο, δεν είναι ακόμη απολύτως ξεκάθαρη.
Ρωσικά τανκς εισήλθαν στην πόλη την Τετάρτη, ωστόσο, ο ίδιος αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι εξακολουθούν να γίνονται μάχες.
Την ίδια στιγμή, η Μαριούπολη, το κυριότερο λιμάνι της ανατολικής Ουκρανίας, έχει περικυκλωθεί, δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς, ενώ νερό και ρεύμα έχουν κοπεί.
Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν μπορούν να απομακρύνουν τους τραυματίες.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Zelenskiy είπε ότι οι ουκρανικές γραμμές κρατούν καλά.
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά τη δική μας ελευθερία» είπε σε μια από τις τακτικές του ενημερώσεις βίντεο προς το έθνος.
Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει ότι σκοτώθηκαν σχεδόν 500 στρατιώτες της από τότε που ο Putin έστειλε τα στρατεύματά του πέρα από τα σύνορα στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Ουκρανία λέει ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 9.000 στρατιώτες - αν και αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι ο χρόνος της Ρωσίας είναι πλέον περιορισμένος καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας μετατρέπει το ουκρανικό έδαφος σε λάσπη.
Η κύρια δύναμη βρίσκεται κολλημένη στον αυτοκινητόδρομο βόρεια του Κιέβου και η κατάστασή της επιδεινώνεται, είπε ο Michael Koffmann, ειδικός στον ρωσικό στρατό στο Wilson Center στην Ουάσιγκτον DC.
Στην Borodyanka, μια πόλη 60 χλμ. (40 μίλια) βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου οι ντόπιοι απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση, κατεστραμμένα ρωσικά τεθωρακισμένα διασκορπίστηκαν σε έναν αυτοκινητόδρομο, περικυκλωμένο από κτίρια που έγιναν ερείπια.
«Άρχισαν να πυροβολούν από το APC τους προς το πάρκο μπροστά από το ταχυδρομείο», είπε ένας άνδρας στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν καταφύγιο με την οικογένειά του, αναφερόμενος σε ένα ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.
001_1.JPG
Ο λευκορωσικός στρατός έχει λάβει εντολή να εισβάλει στην ουκρανική επικράτεια

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά ότι ο λευκορωσικός στρατός έχει ήδη λάβει εντολή να εισβάλει στην ουκρανική επικράτεια.
Το Κίεβο έχει αναφέρει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το έδαφος της Λευκορωσίας για να εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις και το Μινσκ επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να εισέλθει στο ουκρανικό έδαφος.

Τουλάχιστον 33 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στο Τσερνίχιφ

Τριάντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ρωσικό πλήγμα εναντίον δύο σχολείων και κατοικιών στην ουκρανική πόλη Τσερνίχιφ, ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης της επαρχίας αυτής.
Στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία διακρίνεται καπνός να υψώνεται από τα κατεστραμμένα διαμερίσματα. Συντρίμμια είναι σκορπισμένα στο έδαφος και οι διασώστες απομακρύνουν πτώματα.

«Δώσ’ μου μια μολότοφ» 

«Τότε αυτά τα καθάρματα ξεκίνησαν το τανκ και άρχισαν να πυροβολούν στο σούπερ μάρκετ που είχε ήδη καεί.
Πήρε ξανά φωτιά.
Ένας ηλικιωμένος έτρεξε έξω σαν τρελός, με μεγάλα στρογγυλά μάτια, και είπε "δώστε μου μια μολότοφ!
Μόλις έκανα το APC τους καίγεται!»
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην ανατολική περιοχή Τσερνίχιφ
ανέφεραν ότι 33 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια έπειτα από ρωσική αεροπορική επιδρομή.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Τσάους είπε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε σπίτια και δύο σχολεία.
Οι εργασίες διάσωσης έχουν διακοπεί προσωρινά λόγω σφοδρών βομβαρδισμών στην περιοχή.
Δύο φορτηγά πλοία δέχθηκαν προφανή επίθεση σε λιμάνια της Ουκρανίας.
Έξι μέλη του πληρώματος διασώθηκαν στη θάλασσα μετά την έκρηξη και βύθιση ενός εσθονικού πλοίου στα ανοιχτά της Οδησσού, και τουλάχιστον ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε σε έκρηξη σε πλοίο του Μπαγκλαντές στην Όλβια.
Εν μέσω της αυξανόμενης διπλωματικής απομόνωσης της Μόσχας, μόνο η Λευκορωσία, η Ερυθραία, η Συρία και η Βόρεια Κορέα ψήφισαν μαζί με τη Ρωσία κατά έκτακτου ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που καταδικάζει την «επιθετικότητα» της Μόσχας.
Ο Putin μίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron την Πέμπτη, λέγοντάς του ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στόχους της, συμπεριλαμβανομένης της αποστρατικοποίησης και της ουδετερότητας της Ουκρανίας, ανέφερε το Κρεμλίνο.
Ο Macron είπε στον Putin «λέτε ψέματα στον εαυτό σας» για την κυβέρνηση στο Κίεβο.
«Ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία», δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης