Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Θα βρεθεί λύση στην Ουκρανία - Μόνο στο μυαλό των Δυτικών ο πυρηνικός πόλεμος

Lavrov: Θα βρεθεί λύση στην Ουκρανία - Μόνο στο μυαλό των Δυτικών ο πυρηνικός πόλεμος
Η Ουκρανία παίρνει εντολές από την Ουάσινγκτον, το Κίεβο αναβάλλει τις διαπραγματεύσεις ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση της Ουκρανίας εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος υποστήριξε πως ένας πυρηνικός πόλεμος είναι μόνο στο μυαλό των Δυτικών και όχι της Ρωσίας.
«Ο πυρηνικός πόλεμος είναι στο μυαλό των Δυτικών πολιτικών και όχι των Ρώσων» υπογράμμισε ο Lavrov αναφέροντας με αφορμή την αναβολή των διαπραγματεύσεων Ρωσίας - Ουκρανίας πως το Κίεβο λαμβάνει εντολές από την Ουάσινγκτον.
«Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον» είπε ο Lavrov.
«Ένας είναι ο όρος μόνο που θέτουμε:
Να είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις.
Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να αποστρατιωτικοποιήσουμε και να αποναζιστικοποιήσουμε την Ουκρανία.
Θέλουμε να επιτρέψουμε στους Ουκρανούς να κάνουν τις επιλογές τους» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας πως η ρωσική «επιχείρηση» έπρεπε να γίνει ώστε «να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας».

Δεν θα επιτρέψουμε απειλή απο την Ουκρανία

Όπως είπε ο Lavrov, η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχει μια απειλή από την Ουκρανία, ενώ «υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».
«Δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας.
Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών» υποστήριξε ο Lavrov, αναφέροντας πως υπάρχουν πολεμικά σχέδια της Δύσης έναντι της Ρωσίας.

Ναζιστική η κυβέρνηση Zelensky

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε πως η ουκρανική κυβέρνηση είναι ένα νεο-ναζιστικό καθεστώς, υποστηρίζοντας πως συμμορίες λεηλατούν πόλεις της Ουκρανίας, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Μαριούπολη.
O Lavrov κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί άμαχους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, επαναλαμβάνοντας πως το ΝΑΤΟ προσπαθεί ενισχύσει την ασφάλεια της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ θέλουν να υποτάξουν την Ευρώπη

Επιπλέον, ο Lavrov συνέκρινε τις ΗΠΑ με τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ.
«Ο Ναπολέοντας και ο Χίτλερ είχαν στόχο να υποτάξουν την Ευρώπη.
Τώρα οι Αμερικάνοι το κάνουν αυτό» υποστήριξε ο Lavrov, αναφέροντας ως παράδειγμα την ακύρωση του φυσικού αγωγού Nord Stream 2 και επισημαίνοντας πως πίσω από αυτήν την απόφαση ήταν οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης