Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υψηλή η μεταβλητότητα – Το βλέμμα στις ξένες αγορές και στις διαπραγματεύσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υψηλή η μεταβλητότητα – Το βλέμμα στις ξένες αγορές και στις διαπραγματεύσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση οι αγορές της Ευρώπης. Ο DAX είναι στις 14.000 μονάδες καλύτερα από την τιμή που είχε χθες. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με άνοδο και η εικόνα είχε φανεί από το χρηματιστήριο παραγώγων, όπου οι αγοραστές οδηγούσαν από τα πρώτα λεπτά τα ΣΜΕ των τραπεζικών μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα. Βγάλει επομένως, αντίδραση η αγορά, μετά την πίεση που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να χτυπούν σπίτια και άμαχο πληθυσμό. Έχουμε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων σήμερα και τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί. Ο Γ.Δ. κινείται πάνω από τις 860 μονάδες με άνοδο μεγαλύτερη του 1% και καλό τζίρο. Οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 έχουν καλή αντίδραση.

COCA COLA HBC: Ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έδωσε το πρωί η εταιρεία και ουσιαστικά ανακαλεί την εκτίμηση που έδωσε λίγες μέρες νωρίτερα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2021. «Δεδομένου ότι δημιουργήσαμε περίπου το 20% του όγκου του 2021 και τα EBIT και από τις δύο περιοχές, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για τη διάρκεια και τον οικονομικό αντίκτυπο, δεν πιστεύουμε πλέον ότι είναι συνετό να παρέχουμε guidance για το τρέχον οικονομικό έτος του ομίλου μας. Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε ενέργειες διαχείρισης της αύξησης των εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης, για να αντισταθμίσουμε την υποτίμηση του νομίσματος και το υψηλότερο κόστος εισροών. Είμαστε επίσης έτοιμοι να ανακατανείμουμε τις δαπάνες μάρκετινγκ και τις επενδύσεις κεφαλαίου σε άλλες αγορές», αναφέρει η εταιρεία. Με οριακές απώλειες άνοιξε η μετοχή αλλά λίγο αργότερα πήγε και πάλι στα 20 ευρώ και στο -3,80% με όγκο 14 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 2% η άνοδος για τον δείκτη, κινείται με καλή άνοδο η Πειραιώς και η Alpha Bank. Η μεταβλητότητα είναι αρκετά υψηλή και σε αυτό συμβάλει η υψηλή μεταβλητότητα των ευρωπαϊκών αγορών.

ΔΕΗ: Πτωτικό το ξεκίνημα της μετοχής και στα 7,73 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Θετικά βλέπουν οι αναλυτές την εξαγορά που ανακοίνωσε και πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στο να ισορροπήσει η μετοχή μετά την πτώση λόγω Ουκρανίας και Ρωσίας. Στο +6,74% και στα 6,97 ευρώ, αλλά με μικρό όγκο και τους πωλητές να έχουν κατέβει χαμηλότερα.

ΟΤΕ: Δείχνει μία δυσκολία στα 18 ευρώ. Στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος έχει άνοδο και είναι πάνω από τα 18 ευρώ προς το κλείσιμο βγαίνουν πωλητές. Σήμερα έχει ανοίξει οριακά χαμηλότερα από τα 18 ευρώ και με άνοδο 0,33%.

AUTOHELLAS: Πολύ καλά τα αποτελέσματα και δυνατό το μέρισμα (0,46 ευρώ ανά μετοχή) που ανακοινώθηκε. Η μερισματική απόδοση είναι στο 4,6%. Λίγο κάτω από 10 φορές το p/e της μετοχής. Δυνατές οι ελεύθερες ταμειακές ροές.

AEGEAΝ: Έχει πιεστεί αρκετά και προσπαθεί να βγάλει αντίδραση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης