Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εντείνονται οι φόβοι για προβοκατόρικο χτύπημα στο κομβόι των Ελλήνων από τους Ρώσους - Τι αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ

Ουκρανία: Εντείνονται οι φόβοι για προβοκατόρικο χτύπημα στο κομβόι των Ελλήνων από τους Ρώσους - Τι αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ
Το κονβόι ξεκίνησε από τις 11 το πρωί από την πολιορκημένη Μαριούπολη με στόχο να διασχίσουν την εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν σώοι στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία

Συνεχίζεται η αγωνιώδης επιχείρηση εκκένωσης από τη Μαριούπολη, με την πομπή των 21 αυτοκινήτων με τους 82 Έλληνες πολίτες να έχει φτάσει στη Ζαπορίζια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ έμεινε από καύσιμα και έτσι απόψε θα μείνουν στη Ζαπορίζια.
Εκεί βρίσκονται επίσης τα οχήματα που μετέφεραν τους απεσταλμένους του Star και του Alpha.
Προβλήματα με καύσιμα και λάστιχα αντιμετώπισαν και άλλα αυτοκίνητα, ενώ ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 μετέδωσε πως κάποια λάστιχα έσκασαν από πυροβολισμούς.
Οι Ουκρανοί πάντως προειδοποίησαν ότι μπορεί ο ρωσικός στρατός να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, ώστε να κατηγορήσουν τους Ουκρανούς, που μάχονται στην περιοχή.
Όπως ανέφερε ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια telegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας. «Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας» είπε χαρακτηριστικά.
Το κονβόι ξεκίνησε από τις 11 το πρωί από την πολιορκημένη Μαριούπολη με στόχο να διασχίσουν την εμπόλεμη ζώνη και να φτάσουν σώοι στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.

Τι ισχυρίζονται οι Ουκρανοί

«Επείγον Κίνδυνος για Έλληνες πολίτες από ρωσική προβοκάτσια
» Πριν από λίγη ώρα σε διάφορα μεγάλα ουκρανικά telegram κανάλια εμφανίστηκε το εξής μήνυμα. Πιθανόν να πρόκειται για ενημέρωση που προέρχεται από τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας. Η πηγή της ενημέρωσης δεν διευκρινίζεται ωστόσο πρόκειται για πολύ σοβαρή απειλή. Το μήνυμα έχει ως εξής:
»Προσοχή!
»Ρώσοι εισβολείς σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά των πολιτών της Ελλάδας!
» Οι Ρώσοι κατακτητές, υπό την ψευδή σημαία του ουκρανικού τάγματος Azov, ετοιμάζουν επίθεση στο κομβόι εκκένωσης, το οποίο είχε στήσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη.
»Έτσι, η ρωσική πλευρά θα προσπαθήσει να δυσφημήσει την Ουκρανία σε διεθνές επίπεδο για να μειώσει τον βαθμό στήριξης που παρέχεται στη χώρα μας!».
» Σας υπενθυμίζουμε πως από το 2015 το τάγμα Αζόφ (πρώην εθελοντικό) είναι τμήμα του Ουκρανικού στρατού, δεν δρα αυτόνομα αλλά μόνο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του Ουκρανικού στρατού. Σε αυτό υπηρετούν και αρκετοί Έλληνες της διασποράς».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης