Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Παγκόσμια Τράπεζα δανείζει 350 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία με fast-track διαδικασίες

Η Παγκόσμια Τράπεζα δανείζει 350 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία με fast-track διαδικασίες
Πρόσθετο δάνειο ύψους 350 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία θα χορηγήσει η Παγκόσμια Τράπεζα
Σχετικά Άρθρα
Με διαδικασίες fast-track πρόκειται να εγκρίνει πρόσθετο δάνειο ύψους 350 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία η Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου η πολιορκημένη χώρα να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της ενάντια στη ρωσική εισβολή, αναφέρει το Reuters.
H επέκταση ενός τρέχοντος δανείου θα ενισχύσει τον ουκρανικό προϋπολογισμό χωρίς να συνοδεύεται με ειδικούς όρους για το πού και πώς θα διοχετευτούν τα χρήματα από τον πρόεδρο Zelenskyi, συμπληρώνει η πηγή.
H έγκριση της δανειοδότησης και η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει άμεσα, ίσως και πριν την εκπνοή αυτής της εβδομάδας.
Οπως επισημαίνεται, η πρόταση λαμβάνει χαρακτήρα επείγοντος και απολαμβάνει ισχυρότατη υποστήριξη από το 25μελές εκτελεστικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, παρά τις αντιρρήσεις του εκπροσώπου της Ρωσίας.
Πρόκειται για παροχή οικονομικής βοήθειας που προστίθεται σε αντίστοιχο δάνειο που χορηγήθηκε στην Ουκρανία τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου η χώρα να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό και αγροκτηνοτροφικό τομέα.
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει χορηγήσει πάνω από 1,5 δισ. δολάρια στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας που αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις ενεργειακές υποδομές και την εκπαίδευση.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η δανειοδότηση θα παγώσει άμεσα, σε περίπτωση που μέχρι την εκταμίευση θα έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση Zelenskyi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης