Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Πράσινο φως στην αύξηση κεφαλαίου από τη ΓΣ των μετόχων

tags :
Alpha Trust - Ανδρομέδα: Πράσινο φως στην αύξηση κεφαλαίου από τη ΓΣ των μετόχων
Έγκριση στην αύξηση κεφαλαίου έδωσε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετοχων της εταιρείας Alpha Trust- Ανδρομέδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

«Πράσινο φως» στην αύξηση κεφαλαίου έδωσε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετοχων της εταιρείας ALPHA TRUST- ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., στις 25.02.2022 και ώρα 09:30 στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας ALPHA TRUST Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων στην Κηφισιά, οδός Τατοΐου αρ.21 στην οποία παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν 59 μέτοχοι κατέχοντες 895.909 μετοχές, σχηματίζοντας δηλαδή απαρτία με ποσοστό 57,06% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν είναι:

  1. Παράταση της διάρκειας της Εταιρίας.
  2. Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού της Εταιρίας.
  3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εταιρίας, και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.
  5. Επαναπροσδιορισμός του είδους της Επιτροπής Ελέγχου. 6. Λοιπά θέματα – Ανακοινώσεις.


Επί του πρώτου θέματος, η Γενική Συνέλευση, με νόμιμη ψηφοφορία ομόφωνα με ψήφους υπέρ 895.909 ή ποσοστό 100% των παρισταμένων και εκπροσωπούμενων, ενέκρινε την παράταση της διάρκειας της Εταιρίας για δέκα (10) επιπλέον έτη, ήτοι μέχρι την 31.12.2032.
Επί του δεύτερου θέματος, η Γενική Συνέλευση, με νόμιμη ψηφοφορία ομόφωνα με ψήφους υπέρ 895.909 ή ποσοστό 100% των παρισταμένων και εκπροσωπούμενων, και σε συμμόρφωση με την ανωτέρω απόφαση, ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού της Εταιρίας, που αφορά στη Διάρκεια.
Επί του τρίτου θέματος, η Γενική Συνέλευση, με νόμιμη ψηφοφορία ομόφωνα με ψήφους υπέρ 895.909 ή ποσοστό 100% των παρισταμένων και εκπροσωπούμενων, ενέκρινε:
α) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας μέχρι του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα ευρώ (8.273.430 €), με καταβολή μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, και την έκδοση και διάθεση μέσω δημόσιας προσφοράς μέχρι δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων έξι χιλιάδων οκτακοσίων δεκαέξι (2.406.816) νέων κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών ονομαστικής αξίας τριών ευρώ και τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων εβδομήντα πέντε λεπτών (3,4375 €) η κάθε μία, σε αναλογία τρεις (3) νέες μετοχές για κάθε δύο (2) παλαιές μετοχές και τιμή διάθεσης που θα οριστεί με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου·
β) η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να καθορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας εντός χρονικού διαστήματος που δεν θα υπερβαίνει το ένα (1) έτος από την ημερομηνία λήψης της υπό κρίση απόφασης από τη Γενική Συνέλευση·
γ) η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των παλαιών μετοχών κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης