Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στo Πεκίνο στρέφεται ο Putin - Συμφωνία Gazprom για αγωγό φυσικού αερίου στην Κίνα, μέσω Μογγολίας

Στo Πεκίνο στρέφεται ο Putin - Συμφωνία Gazprom για αγωγό φυσικού αερίου στην Κίνα, μέσω Μογγολίας
Η Gazprom υπέγραψε συμφωνία για τον σχεδιασμό ενός αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μογγολίας στην Κίνα, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Συμφωνία για τον σχεδιασμό ενός αγωγού φυσικού αερίου στην Κίνα, μέσω της Μογγολίας, υπέγραψε η Gazprom, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Interfax, η Gazprom υπέγραψε συμφωνία για τον χωρητικότητας 50 δισεκ. κυβικών μέτρων. m - την ίδια ποσότητα φυσικού αερίου που η Ρωσία παρέχει τώρα ετησίως στη Γερμανία.
Η Gazprom ανέφερε ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού Soyuz Vostok Gas Pipeline LLC και η Gazprom Proektirovanie LLC υπέγραψαν συμφωνία για τη διεξαγωγή εργασιών σχεδιασμού και έρευνας ως μέρος της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Soyuz Vostok.
Το έγγραφο, ειδικότερα, προβλέπει τη συμμετοχή μογγολικών εταιρειών για γεωδαιτική μηχανική, περιβαλλοντική μηχανική και αρχαιολογικές έρευνες.
Επιπλέον, υπογράφηκε σχέδιο δραστηριοτήτων για την κοινή ομάδα εργασίας της κυβέρνησης της Μογγολίας και της PJSC Gazprom για την περίοδο 2022-2024.

Miller: Κίνα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά φυσικού αερίου στον κόσμο

Ο Alexei Miller, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, και ο Sainbuyangiin Amarsaikhan, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μογγολίας, πραγματοποίησαν βιντεοδιάσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Τα μέρη συζήτησαν την πρόοδο του έργου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Soyuz Vostok στη Μογγολία. Θα γίνει συνέχεια του αγωγού φυσικού αερίου Russian Power of Siberia-2 και θα επιτρέψει την προμήθεια έως και 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικό αέριο ετησίως προς την Κίνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά φυσικού αερίου στον κόσμο», γράφει η Gazprom.
"Οι εργασίες για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Soyuz Vostok προχωρούν ενεργά και με επιτυχία. Πριν από ένα μήνα εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης σκοπιμότητας και σήμερα υπογράφηκε μια σύμβαση σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι το έργο έχει εισέλθει στο πρακτικό στάδιο." 
Τον Δεκέμβριο του 2019, η Gazprom και η κυβέρνηση της Μογγολίας υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης. Τον Ιανουάριο του 2022, η Gazprom και η κυβέρνηση της Μογγολίας υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο σχετικά με τα αποτελέσματα της εξέτασης μελέτης σκοπιμότητας (FS) για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Soyuz Vostok. Η μελέτη σκοπιμότητας εκπονήθηκε από την Soyuz Vostok Gas Pipeline Special Purpose Company.

Ανδρέας Πετσίνης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης