Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ψυχροπολεμικά σχέδια της Ρωσίας για την Ουκρανία: Θέλει να την διχοτομήσει, όπως η Γερμανία μετά τον Β'ΠΠ

Τα ψυχροπολεμικά σχέδια της Ρωσίας για την Ουκρανία: Θέλει να την διχοτομήσει, όπως η Γερμανία μετά τον Β'ΠΠ
Μια «διχοτομημένη Γερμανία» σχεδιάζει για την Ουκρανία η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Στόχος της Ρωσίας είναι να χωρίσει την Ουκρανία σε δύο μέρη, να την διχοτομήσει όπως χωρίστηκε η Γερμανία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με πηγές πληροφοριών της Ukrainska Pravda και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Kyiv Independent.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα πολυεπίπεδο σχέδιο εισβολής και κατάληψης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κίεβο, ως μέρος της συνεχιζόμενης εισβολής της στο ουκρανικό έδαφος, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του στρατού της Ουκρανίας, ο ρωσικός στόχος περιλαμβάνει την κατάληψη του Κιέβου, ενώ θα δημιουργηθεί ένας χερσαίος διάδρομος στη νότια ακτή προς την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας και την περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας.
Η Υπερδνειστερία είναι ένα de facto ανεξάρτητο αλλά μη αναγνωρισμένο αποσχισμένο κράτος από τη Μολδαβία που δημιουργήθηκε αρχικά το 1990 ως μια προσπάθεια να παραμείνει μέρος της Σοβιετικής Ένωσης σε περίπτωση που η υπόλοιπη Μολδαβία αποκτήσει ανεξαρτησία - ένα ζήτημα που έγινε σύντομα επίμαχο όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε λίγο αργότερα.

Τα βήματα που ακολουθούν από την εισβολή ως τώρα και τι έπεται

1. Το πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου είναι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε πολλά μέτωπα στην Ουκρανία,
προκειμένου να αναγκάσει τον μεγάλο όγκο των ουκρανικών στρατευμάτων να φύγουν από το Κίεβο.
2. Η επιχείρηση από αέρος ελέγχεται από αεροσκάφη A-50 από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.
Το πρώτο μέρος της απόβασης μπορεί να γίνει από τη Λευκορωσία με ελικόπτερο ή ελαφρύ αεροσκάφος – κάτι που έχουν επιβεβαιώσει οι πρώτες πληροφορίες, με τους αρχηγούς των δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρουν ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Gomel στη Λευκορωσία για την επίθεση στο Κίεβο.
3. Μετά από αυτό, η Ρωσία σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο του αεροδρομίου του Κιέβου και να σαμποτάρει τις γραμμές ηλεκτρισμού και επικοινωνιών στην πόλη για να προκαλέσει πανικό.
4. Θα εκκινήσουν περαιτέρω επιχειρήσεις πανικού, όπως οργανωμένους εμπρησμούς και λεηλασίες.
5. Στη συνέχεια, οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις θα ξεκινήσουν στους ιστότοπους της ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις θα αποκλείουν τους αυτοκινητόδρομους της Ουκρανίας προκαλώντας πανικό και δημιουργώντας ένα τεράστιο κύμα προσφύγων.
6. Αυτό θα χρησιμεύσει ως μέσο για να σταματήσουν κινήσεις των ουκρανικών στρατευμάτων.
7. Στη συνέχεια, τα ρωσικά στρατεύματα θα καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια.
Ο απώτερος στόχος αυτού είναι να αρπάξει η Μόσχα την ουκρανική ηγεσία για να τους αναγκάσει να υπογράψουν μια ειρηνευτική συμφωνία με τους όρους της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης