Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Οι κυρώσεις, λόγος διακοπής του διαλόγου για τη στρατηγική σταθερότητα - Θα φύγουμε όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο Putin

Medvedev (Ρωσία): Οι κυρώσεις, λόγος διακοπής του διαλόγου για τη στρατηγική σταθερότητα - Θα φύγουμε όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο Putin
Αυτές οι υπέροχες απαγορεύσεις, όπως αποκαλεί τις κυρώσεις ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας D. Medvedev, φυσικά δεν θα αλλάξουν τίποτα
Σχετικά Άρθρα
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitri Medvedev σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι κυρώσεις δεν θα αλλάξουν τίποτα, η επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς θα ολοκληρωθεί, ενώ πιστεύει ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις συνιστούν λόγο για την τελική αναθεώρηση των σχέσεων με τα κράτη που τις επέβαλαν.
"Οι κυρώσεις είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μια τελική αναθεώρηση όλων των σχέσεων με εκείνα τα κράτη που τις επέβαλαν", έγραψε ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Medvedev στην επίσημη σελίδα του στο δίκτυο VKontakte (ρωσικό Facebook) σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

"Αυτές οι υπέροχες απαγορεύσεις, φυσικά, δεν θα αλλάξουν τίποτα.

Ακόμη και οι αδαείς στο State Department το καταλαβαίνουν, σημειώνει.
Συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να διεξαγάγουμε στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς", έγραψε ο πολιτικός.
Τόνισε ότι η επιχείρηση «θα διεξαχθεί πλήρως, μέχρι να επιτευχθούν όλα τα αποτελέσματα για τα οποία μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας».
«Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο», τόνισε ο Medvedev κυνικά και ξεκάθαρα σε ένα κείμενο με αρκετά ειρωνικό ύφος.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του γράφει:
(Σε μετάφραση της Αλεξίας Κοσίνα)

Επιβλήθηκαν κυρώσεις σε όλα τα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Καθώς γράφω αυτό το post, είμαι σχεδόν σε πανικό. Είναι ντροπή. Και τι θα κάνουμε τώρα; Για την ιστορία θέλω να σημειώσω τα εξής:

Πρώτον, και κυριότερον. Αυτές οι υπέροχες απαγορεύσεις, φυσικά, δεν θα αλλάξουν τίποτα. Αυτό είναι ξεκάθαρο ακόμα και σε ανίδεους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς. Θα ολοκληρωθεί, μέχρι να επιτευχθούν τα αποτελέσματα (του σχεδίου) για τα οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Όπως, παρεμπιπτόντως, έγινε το 2008.

2. Πιστεύω ότι είναι προφανές σε όλους τους έξυπνους ανθρώπους: οι κυρώσεις είναι μύθος, μυθοπλασία, σχήμα λόγου. Είμαι βαθιά αδιάφορος για αυτούς τους ευρέως διαφημιζόμενους περιορισμούς δικαιωμάτων στο εξωτερικό. Μπορώ να το πω πιο αυστηρά, αλλά θα το αποφύγω. Είμαι πολίτης της Ρωσίας. Και αυτό είναι όλο. Λοιπόν, επιβάλλονται κυρώσεις για έναν προφανή λόγο: Από την πολιτική ανικανότητα που προέκυψε από την (σημ. μτφ: δυτική) αδυναμία αλλαγής της πορείας της Ρωσίας. Και επίσης - με την ελπίδα να δικαιολογηθούν οι επαίσχυντες αποφάσεις, όπως η δειλή φυγή από το Αφγανιστάν.
Γενικά, οι εταίροι μας στις ΗΠΑ και την ΕΕ τα πάνε περίφημα - τίποτα δεν εδραιώνει την εξουσία, τις ελίτ της διοίκησης και, σε μεγάλο βαθμό, τους πολίτες της χώρας μας, όπως η αγάπη για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους. Λοιπόν - περιμένετε!
Παρεμπιπτόντως, αναφέρω ότι ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου είχαμε και δεν έχουμε λογαριασμούς στο εξωτερικό ή περιουσία στο εξωτερικό

3. Υπάρχουν επίσης καλά νέα. Οι κυρώσεις μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική ευκαιρία για μια τελική αναθεώρηση όλων των σχέσεων με τα κράτη που τις έχουν επιβάλει. Συμπεριλαμβανομένης της διακοπής του διαλόγου για τη στρατηγική σταθερότητα. Άλλωστε, είναι δυνατόν, αρχικά, να εγκαταλείψουμε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης START-3, που συνήψα εγώ με τον B. Obama και επεκτάθηκε από τον V.V. Putin με τον σημερινό αρχηγό των Ηνωμένων Πολιτειών. Γιατί τώρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, γίνεται να πέσουν υπογραφές υπό καθεστώς κυρώσεων; Είναι κάπως άβολο. Ναι, και οι διπλωματικές σχέσεις, κατ' αρχήν, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα. Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις πρεσβείες με λουκέτα. Και οι επαφές να συνεχίζονται, κοιτάζοντας η μία την άλλη μόνο με κιάλια και από διόπτρες όπλων.

4. Τώρα μας διώχνουν από παντού, τιμωρούμαστε, φοβόμαστε, αλλά και πάλι δεν φοβόμαστε (σχεδόν όπως ο Λ.Ν. Τολστόι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση). Το Συμβούλιο της Ευρώπης και η PACE έχουν πλέον αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας. Άγρια αδικία. Αν και είναι ένας καλός λόγος για να κλείσουμε βροντώντας τη πόρτα πίσω μας και να ξεχάσουμε για πάντα αυτή την ανούσια ελεημοσύνη. Επιπλέον, αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την αποκατάσταση ορισμένων σημαντικών θεσμών για την πρόληψη ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων στη χώρα. Όπως η θανατική ποινή για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι σε ισχύ ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Ο αποκλεισμός από τον ΟΟΣΑ είναι επίσης ένα τρομακτικά τρελό πράγμα. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Αν και δεν ήθελαν να μας δουν εκεί για σχεδόν οκτώ χρόνια. Και δεν θέλουν ξανά. Λοιπόν, δεν θα αναγκαστούμε να είμαστε καλοί…
Εξαιρούμαστε "από παντού" με τη μορφή τιμωρίας - σύμφωνα με τη λίστα. Άθελά σας, σκεφτείτε τον χρόνο που αφιερώνετε μάταια σε όλους αυτούς τους θεσμούς.

5. Απειλούν επίσης να αρπάξουν τα χρήματα Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών στο εξωτερικό. Για όλους, χωρίς κυρώσεις. Εντελώς. Κακό. Αλλά αυτό θα πρέπει να απαντηθεί αρκετά συμμετρικά: Τη δέσμευση κεφαλαίων αλλοδαπών και ξένων εταιρειών στη Ρωσία σύμφωνα με την αρχή της χώρας μας. Και ίσως και την κρατικοποίηση της περιουσίας εκείνων των προσώπων που είναι εμπλεκόμενα με μη φιλικούς θεσμούς χωρών όπως οι ΗΠΑ, τα κράτη της ΕΕ και ορισμένες τραγουδίστριες χωρών του αγγλοσαξονικού κόσμου. Ευτυχώς, έχουμε πλούσια εμπειρία και έχουμε νόμους για αυτό το θέμα. Αυστηρούς. Οπότε η διασκέδαση μόλις ξεκινά...

1_262.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης