Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Putin στέλνει 10.000 Τσετσένους στρατιώτες στο Κίεβο για έναν και μοναδικό λόγο...

Ουκρανία: Ο Putin στέλνει 10.000 Τσετσένους στρατιώτες στο Κίεβο για έναν και μοναδικό λόγο...
Την ώρα που ο ρωσικός στρατός πολιορκεί το Κίεβο, πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως το σχέδιο του Putin περιλαμβάνει την κατάληψη ενός αεροδρομίου της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για να «υποδεχτεί» μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη, έως και 10.000 αλεξιπτωτιστών

Χιλιάδες Τσετσένους αλεξιπτωτιστές ετοιμάζεται να στείλει ο Putin στο Κίεβο, με βρετανικά Μέσα να αναφέρουν ότι ήδη συγκεντρώνονται στο Γκρόζνι κι ετοιμάζονται να «προσγειωθούν» στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ώρα που ο ρωσικός στρατός πολιορκεί το Κίεβο, πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως το σχέδιο του Putin περιλαμβάνει την κατάληψη ενός αεροδρομίου της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για να «υποδεχτεί» μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη, έως και 10.000 αλεξιπτωτιστών.

 

Σύμφωνα με άλλα μέσα, Τσετσένοι μισθοφόροι ήδη βρίσκονται στο Κίεβο προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ουκρανό πρόεδρο Zelenksy με στόχο να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση.

Ο Zelenksy, ισχυρίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι οι ειδικές δυνάμεις του Κρεμλίνου εισήλθαν στην πρωτεύουσα Κίεβο για να τον κυνηγήσουν και ότι στο στόχαστρο είναι επίσης η οικογένειά του ως μέρος μιας υποτιθέμενης στρατηγικής αλλαγής καθεστώτος.
Όπως αναφέρουν πηγές από τις ΗΠΑ, η ομάδα αυτή των 10.000 δεν θα λάβει μέρος σε κάποια μάχη (αφού έτσι και αλλιώς όλα θα έχουν κριθεί) αλλά θα έχει έναν και μοναδικό στόχο.

Να εντοπίσει μέσα στο Κίεβο και να «ξετρυπώσει» τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelenksy, τους υπουργούς της κυβέρνησης του, αλλά και τους βουλευτές του κόμματος του και να τους αναγκάσει να υπογράψουν μια συμφωνία που ουσιαστικά θα παραδίδει τον έλεγχο της Ουκρανίας στη Ρωσία ή σε κάποιον άλλον που θα υποστηρίζεται από τους ρώσους.

Όπως αναφέρουν πηγές από τις ΗΠΑ, τις τελευταίες ώρες έρχονται στη δημοσιότητα βίντεο από το Γκρόζνι, όπου δείχνουν χιλιάδες Τσετσένους εθνοφύλακες με πλήρη εξάρτυση, στην κεντρική πλατεία της πόλης, να είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στην ειδική επιχείρηση που σχεδιάζει ο Putin.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης