Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο οι Ρώσοι - Θετικός ο Putin για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ

Στο Κίεβο οι Ρώσοι - Θετικός ο Putin για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ
Νέες εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για βοηθεια - Είμαστε μόνοι μας...
Σχετικά Άρθρα
(Συνεχές upd) Με τον ρωσικό στρατό να βρίσκεται στο Κίεβο και να είναι έτοιμος να καταλάβει τον έλεγχο όχι μόνο της πρωτεύουσας αλλά και μεγάλου μέρους της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δηλώνει πλέον πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, η Μόσχα είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεί στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία.
Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση από τον Ουκρανό πρόεδρο, Volοdymyr Zelensky, ο οποίος σε μια σειρά από διαγγέλματα του, ανέφερε πως και αυτός επιθυμεί τη διαπραγμάτευση με τη Ρωσία επί των όρων που έχει ήδη διατυπώσει η Μόσχα, κάτι που εν πολλοίς συνεπάγεται πως το Κίεβο είναι έτοιμο να συνθηκολογήσει.
Πάντως, περαιτέρω ενημέρωση για την πρόθεση αυτή του Ρώσου προέδρου δεν υπάρχει, όπως και δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις για το πότε, που και με ποιους είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί ο Putin.
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov είχε αναφέρει πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, εφόσον ο ουκρανικός στρατός καταθέσει τα όπλα του.
Η Δύση, παρά τις έγκυρες και έγκαιρες προειδοποιήσεις της για την επικείμενη ρωσική επίθεση, παρά τις αυστηρές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία και παρά την αμέριστη – στα λόγια – στήριξη που πρόσφερε στην Ουκρανία, άφησε μόνο του το Κίεβο, το οποίο ήταν γνωστό πως ήταν αδύνατο να αντισταθεί στην ρωσική πολεμική μηχανή.
Πλέον ο Putin είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και είναι αυτός που βάζει τους όρους του παιχνιδιού στην Ουκρανία.
Έχει ήδη διατυπώσει την πρόταση του για την παράδοση και την επόμενη ημέρα της Ουκρανίας, με τους όρους να σηματοδοτούν αφενός την πτώση της σημερινής κυβέρνησης Zelensky και την ανάδειξη μιας νέας - προφανώς υπό τις εντολές της Μόσχας - και αφετέρου την ουδετερότητα της χώρας, κάτι που σημαίνει πως εγκαταλείπεται οριστικά η προοπτική της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Θετικός ο Putin σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Έτοιμος να διαπραγματευτεί με το Κίεβο σε υψηλό επίπεδο δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του, ο Putin εμφανίστηκε έτοιμος να συνομιλήσει με το Κίεβο.
Στις συνομιλίες αυτές ο Putin ανέφερε στον Κινέζο ομόλογό του, τους λόγους που κατέστησαν αναγκαία τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως τόσο το ΝΑΤΟ όσο και οι ΗΠΑ αγνόησαν τις ανησυχίες της Ρωσίας όσον αφορά την ασφάλεια της.

Η Ρωσία έτοιμη για στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για συνομιλίες με Ουκρανία

Όπως γνωστοποίησε, το Κρεμλίνο, ο Putin είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.
Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου της ρωσικής προεδρίας, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της προεδρικής διοίκησης.
Αυτή η απόφαση μπορεί να έρχεται ως απάντηση στην πρόταση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, να διαπραγματευτεί το ουδέτερο καθεστώς του Κιέβου.

Αίτημα Zelensky

Είχε προηγηθεί η πρόταση του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να κάτσουν οι δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν για την επόμενη ημέρα της Ουκρανίας.

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Zelensky κάλεσε σε διαπραγματεύσεις τον πρόεδρο Putin.
«Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά.
Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία.
Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Για να σταματήσουμε τους θανάτους» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης».
Με το νέο μήνυμα του προέδρου Zelensky διαψεύδονται και οι φήμες ότι εγκατέλειψε τη χώρα.
Νωρίτερα, πάντως ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός καταθέσει τα όπλα.

Κρεμλίνο: Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτά που αναμένουμε από το Κίεβο

Από την πλευρά του ο εκρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι το Κρεμλίνο έλαβε υπόψη του την πρόθεση του Zelensky να συζητήσει για πιθανό καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα επαφών μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.
Όπως είπε, η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση του Zelensky, αν και σημείωσε πως δεν έχει αλλάξει αυτό που αναμένει η Μόσχα από το Κίεβο.
Ερωτηθείς για το πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση της Ρωσίας, ο Peskov αρνήθηκε να απαντήσει ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία θα επιβάλει κυρώσεις σε αντίποινα στα δυτικά κράτη στη βάση της αμοιβαιότητας.

Θέμα ωρών η πτώση του Κιέβου

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Κίεβο, η κατάληψη του οποίου είναι και ο απώτερος στόχος της ρωσικής επίθεσης.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός, ύστερα από τις μάχες και την ανταλλαγή πυρών στα περίχωρα και στα βόρεια προάστια της πόλης, έχει προωθηθεί σημαντικά με το Κίεβο να έχει περάσει πλέον σε αμυντική φάση.
Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει από τα δυτικά το Κίεβο, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς κοντά σε κυβερνητικά κτήρια, με τις σειρήνες να ηχούν και με τους πολίτες να μεταβαίνουν στα καταφύγια.
Image

10_7.jpg
Νωρίτερα Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη εισέλθει στο Κίεβο, με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας να λέει πως ο «εχθρός» είναι στην περιοχή του Obolon, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.
Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η προτροπή των Αρχών προς τους πολίτες να φτιάξουν βόμβες μολότοφ για να επιτεθούν στα ρωσικά στρατεύματα.
«Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστες τον εχθρό» αναφέρει ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, το οποίο κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό ρωσικών τανκ σε πόλεις που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από το Κίεβο.
Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ξηράς είχε κάνει λόγο για «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον του Κιέβου, αναφέροντας ότι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν δύο από τους πυραύλους ενώ ο δήμαρχος Κιέβου ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας βαριά, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν επίσης ότι κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ρωσικό αεροσκάφος στο Κίεβο, που κατέπεσε σε εννιαώροφη πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά, αν και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος που έπεσε ήταν ουκρανικό.

Ρωσία: Κατέλαβε το στρατηγικό αεροδρόμιο Hostomel έξω από το Κίεβο

H Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε το στρατηγικό αεροδρόμιο Hostomel έξω από το Κίεβο, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων Interfax.
Συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκλεισε το Κίεβο από τη δυτική πλευρά και κατέλαβε το στρατηγικό αεροδρόμιο Hostomel έξω από την πρωτεύουσα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenko, ανέφερε επίσης ότι περισσότεροι από σκοτώθηκαν 200 άνθρωποι από ουκρανικές ειδικές μονάδες.
Οι ρωσικοί ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα, σημειώνει το Reuters.
Όπως αναφέρει το Associated Press, το αεροδρόμιο διαθέτει μακρύ διάδρομο προσγείωσης που επιτρέπει την προσγείωση μεταφορικών αεροπλάνων βαρέως τύπου, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να μεταφέρει στρατεύματα απευθείας στα περίχωρα του Κιέβου.
Το Hostomel βρίσκεται μόλις 7 χλμ (4 μίλια) βορειοδυτικά της πόλης.
Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα αναφέρθηκαν ότι εισέρχονταν στο Κίεβο για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Επίκειται εισβολή με άρματα

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ουκρανοί αναμένουν αεροπορική επιδρομή και εισβολή με άρματα στο Κίεβο, υποστηρίζοντας πως η σημερινή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη του πολέμου με τη Ρωσία.
Ήδη οι ουκρανικές Αρχές έχουν κηρύξει συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίτερα σήμερα, και ζητούν από τους πολίτες να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο.
4_111.jpg
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ουκρανίας, αργότερα και εντός της ημέρας θα ακολουθήσει η ρωσική εισβολή με τεθωρακισμένα άρματα μάχης, κάτι που σημαίνει πως αυτή θα είναι η πιο δύσκολη, και προφανώς πιο αιματηρή ημέρα, της επίθεσης της Ρωσίας.
Πάντως, ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Anton Herashchenko υποστηρίζει ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους.
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού το Κίεβο και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους.
1_260.JPG
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.
Άλλωστε αντικειμενικός στόχος των Ρώσων είναι να επιτεθούν σε στρατηγικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις του Κιέβου με απώτερο στόχο την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης Zelensky.

Μάχες σε όλη την Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ έχει συμπληρωθεί ήδη το πρώτο 24ωρο της ρωσικής επίθεσης, συνεχίζονταν οι μάχες σε διάφορα σημεία της ουκρανικής επικράτειας.
Σύμφωνα με το επιτελείο του ουκρανικού στρατού, οι Ρώσοι έχουν ήδη προελάσει στην Ουκρανία, συγκεντρώνοντας στρατεύματα στις ανατολικές περιοχές του Χάρκοβο και του Ντανιέτσκ καθώς και στον νότο, με απώτερο στόχο την περικύκλωση του Κιέβου.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τους Ουκρανίας, οι Ρώσοι φέρονται να επιδιώκουν να δημιουργήσουν χερσαίο διάδρομο από τη χερσόνησο της Κριμαίας στις περιοχές των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας και να έχουν επίσης στο στόχαστρο την περιοχή της Υπερδνειστερίας στον Μόλδοβα.
Παράλληλα μάχες γίνονται στην περιφέρεια της Χερσώνας στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ενώ αναφέρεται πως ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να αποτρέψει επιχείρηση με σκοπό την ανάπτυξη 200 μελών της αερομεταφερόμενης ρωσικής δύναμης στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, δυτικά του Κιέβου.
bbc3

Zelensky: Η Ρωσία πρέπει να μιλήσει μαζί μας για να τελειώσει ο πόλεμος

Έτοιμος να μιλήσει με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky σε νέο μήνυμα του προς τους Ουκρανούς, ο οποίος επιβεβαίωσε πως το Κίεβο δέχθηκε πυραυλική επίθεση νωρίτερα σήμερα Πάρασκευή 25/2 το πρωί.
«Η Ρωσία θα πρέπει να μιλήσει μαζί μας σχετικά με το πώς θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες και πως θα μπει ένα τέλος σε αυτήν την εισβολή.
Όσο πιο νωρίς αρχίσουν οι συνομιλίες, τόσο λιγότερες θα είναι οι απώλειες της Ρωσίας» είπε ο Zelenksy, αναφέροντας πως έως ότου να σταματήσουν οι επιθέσεις, «εμείς θα υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας».
Ο Zelensky επανέλαβε πως οι Ουκρανοί πολεμούν μόνοι τους, ότι η Δύση παρακολουθεί από μακριά και ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία κάθε άλλο παρά αναχαίτισαν την εισβολή της στην Ουκρανία.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε την αμυντική συνδρομή των ανατολικών κρατών - μελών του ΝΑΤΟ ενώ υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής η Ουκρανία μετρά 137 νεκρούς και τουλάχιστον 316 τραυματίες.

Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη 24/2 το βράδυ ο Zelensky είπε πως δεν είχε σκοπό να εγκαταλείψει το Κίεβο, αναφέροντας πως αποτελεί το νούμερο ένα στόχο της Ρωσίας και επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του να μιλήσει με τη Μόσχα, αρκεί να δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Πάντως, εντυπωσιάζει η τοποθέτηση του για την αντίδραση της Δύσης.
«Είμαστε μόνοι στην υπεράσπιση του κράτους μας.
Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας;
Δεν το βλέπω.
Ποιος είναι έτοιμος να εγγυηθεί την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ;
Όλοι φοβούνται» πρόσθεσε ο Zelensky.
«Ρώτησα τους 27 ηγέτες της Ευρώπης εάν η Ουκρανία έπρεπε να είναι στο ΝΑΤΟ.
Ρώτησα ευθέως.
Όλοι φοβούνται.
Και εμείς δεν φοβόμαστε» ανέφερε ο Zelensky.

Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με τη Μόσχα

Την θέση πως η ουκρανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα διατύπωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
«Θέλουμε την ειρήνη.
Εάν οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη δυνατές, θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν.
Εάν η Μόσχα λέει ότι είναι έτοιμη να συνομιλήσει μαζί μας, ακόμη και για το καθεστώς ουδετερότητας, εμείς δεν φοβόμαστε να συνομιλήσουμε» υποστήριξε ο Podolyak, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως ο μόνος στόχος της Ρωσίας με αυτήν την εισβολή είναι να μπουν στο Κίεβο και να εξοντώσουν τον πρόεδρο Zelensky.
«Το βασικό σενάριο της ειδικής ρωσικής επίθεσης είναι ξεκάθαρο.
Ο μόνος στόχος τους είναι να μπουν στο Κίεβο και να καταστρέψουν την ηγεσία της χώρας, να εξοντώσουν τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky» είπε ο Podolyak, ο οποίος επισήμανε πως ο πρόεδρος παραμένει στο Κίεβο.
Επισημαίνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος Zelensky υπέγραψε το διάταγμα για γενική επιστράτευση, κάτι που σημαίνει πως όλοι οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν να καταταγούν χωρίς να υπάρξουν περιορισμοί στην ηλικία.
Σύμφωνα με τον Podolyak, η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ουκρανίας διεξάγεται κανονικά, αν και όλα τα λιμάνια και ο εναέριος χώρος της χώρας είναι κλειστά.
«Φυσικά, οι εμπορικές τράπεζες είναι κλειστές αλλά ο κρατικός τραπεζικός τομέας λειτουργεί.
Οι τράπεζες κλείνουν τα καταστήματά τους μόνο σε περιοχές όπου μαίνονται στρατιωτικές συγκρούσεις», είπε ο Podolyak.

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Φρικιαστικά πλήγματα

Από την πλευρά του ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba έκανε λόγο για «φρικιαστικά πλήγματα» στο Κίεβο από τη Ρωσία, που παρομοίασε με εκείνα της ναζιστικής Γερμανίας.
«Η τελευταία φορά που η πρωτεύουσά μας είχε ζήσει κάτι τέτοιο ήταν το 1941, όταν είχε δεχθεί επίθεση από τη Ναζιστική Γερμανία.
Η Ουκρανία νίκησε εκείνο το κακό και θα νικήσει κι αυτό», ανέφερε o Kuleba, ο οποίος κάλεσε να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία και στον πρόεδρό Putin
Επιπλέον ζήτησε από όλες τις χώρες να διακόψουν τις σχέσεις τους με τη Μόσχα και «να διώξουν τους Ρώσους με τις κλωτσιές από παντού».
«Σταματήστε τον Πούτιν.
Απομονώστε τη Ρωσία», ανέφερε o Kuleba.
2_229.JPG
Οι όροι του Putin

Ετοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου δηλώνει η Μόσχα, λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.
Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Dmitry Peskov, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.
«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

O ρωσικός στρατός στο Τσέρνομπιλ - Για διαρροή ραδιενέργειας μιλούν οι Ουκρανοί

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών μαχών, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του κλειστού πυρηνικού σταθμού στο Τσέρνομπιλ.
Την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ.
Συγκεκριμένα, η ουκρανική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι καταγράφει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι θα αναπτύξει δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για την φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού.

 

Χιλιάδες πολίτες διανυκτέρευσαν σε σταθμούς του μετρό

Από το πρωί της Πέμπτης οπότε και η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας αφού πρόλαβαν να βάλουν σε βαλίτσες όσα υπάρχοντα μπορούσαν, κατευθύνθηκαν με προορισμό τους σταθμούς του μετρό θέλοντας να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς.

 

Εικόνες και βίντεο που απεικοινίζουν δεκάδες πολίτες στις αποβάθρες και τους διαδρόμους των σταθμών του μετρό κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media.
3_169.JPG

Σχεδόν 100.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί επέλεξαν να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, κυρίως στη Μολδαβία και τη Ρουμανία.
Όπως αναφέρεται εκτιμάται πως περίπου 100.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης