Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι θα συμβεί στα χρηματιστήρια; - Γιατί ανέκαμψε η Wall; - Προσοχή παρά την αναλαμπή, η διόρθωση δεν έχει τελειώσει

Τι θα συμβεί στα χρηματιστήρια; - Γιατί ανέκαμψε η Wall; - Προσοχή παρά την αναλαμπή, η διόρθωση δεν έχει τελειώσει
Σχετικά Άρθρα

Το bankingnews πολύ έγκαιρα είχε αναφέρει ότι λόγω της Ουκρανικής κρίσης και της εισβολής των Ρώσων… αρχικά θα προκληθεί σοκ και χάος και ακολούθως θα ακολουθήσει… ψυχραιμία.
Η ανοδική αντίδραση της Wall εν μέσω χάους και καταιγίδας αποδεικνύει ακριβώς αυτό… αλλά είναι τα πράγματα όπως φαίνονται;

Κάποια γεγονότα προβληματίζουν σοβαρά.
Ας τα δούμε κωδικοποιημένα.
Οι αιτίες για την άνοδο της Wall και ειδικά του δείκτη S&P 500 και του Nasdaq ήταν

1)Το βασικό επιχείρημα ότι η FED αποφάσισε για την ώρα να μεταθέσει την νομισματική σύσφιξη λόγω της μεγάλης κρίσης στην Ουκρανία.

2)Το εξίσου σημαντικό επιχείρημα είναι ότι η δέσμη μέτρων κατά της Ρωσίας δεν εμπεριέχει στρατιωτική κλιμάκωση από το ΝΑΤΟ ενώ οι μαζικές κυρώσεις… δεν ήταν και τόσο καταστροφικές ενώ δεν άγγιξαν και το σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT το οποίο θα επιδρούσε στο παγκόσμιο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών… και θα προκαλούσε όντως χάος.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Εκτιμούμε ότι για την ώρα θα κυριαρχήσει η ψυχραιμία δηλαδή το επιθετικό sell off θα σταματήσει και ίσως υπάρξει και ανοδική αντίδραση στα χρηματιστήρια και στις μετοχές.
Όμως προσοχή η διόρθωση λόγω Ουκρανίας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αν και τα καθοδικά περιθώρια λόγω Ουκρανίας δεν είναι ουσιωδώς μεγάλα.
Τι θέλουμε να πούμε ότι έχουν οι αγορές ακόμη λόγο κάτω αλλά όχι πολύ κάτω.
Υπενθυμίζουμε όμως ότι το ελληνικό χρηματιστήριο στις 888 μονάδες... δεν έκλεισε τον καθοδικό του κύκλο.
Η μεγάλη διόρθωση που περιμένουμε και θα οδηγήσει το ελληνικό χρηματιστήριο κάτω από τις 800 μονάδες ίσως 780 μονάδες δεν έχει ξεκινήσει.
Η υπόθεση Ουκρανία και εισβολή Ρωσίας είναι μια άλλη αιτία που προκάλεσε ένα χρηματιστηριακό σοκ… αλλά η Ουκρανία ως αιτία της πτώσης… δεν θα διαρκέσει πολύ, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.
Ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες – που για την ώρα μετατίθεται – θα είναι η γενεσιουργός αιτία… της μεγάλης διόρθωσης που θα έρθει…
Η διόρθωση – πτώση σοκ στο ελληνικό χρηματιστήριο -6,42% και οι τράπεζες -11% δεν είναι η μεγάλη διόρθωση που περιμέναμε… θα έρθει αργότερα άλλη πτώση πιο συστημική… η Ουκρανία είναι μια σοβαρή και αρνητική εξέλιξη… αλλά όχι το κακό σενάριο που θα εκδηλωθεί στις αγορές λίγο αργότερα.

Να είστε προετοιμασμένοι.
Για την ώρα το χάος θα αποτραπεί και λόγω κεντρικών τραπεζών που αναδιπλώνονται… αλλά να θυμάστε τα χειρότερα θα έρθουν αργότερα για τα χρηματιστήρια και ειδικά για το ελληνικό χρηματιστήριο…
Προσέξτε, να είστε υποψιασμένοι….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης