Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαχαίρι στην ασφάλιση του Nord Stream από Ζurich Insurance και Munich Re

Μαχαίρι στην ασφάλιση του Nord Stream από Ζurich Insurance και Munich Re
Από το φόβο μήπως τις πλήξουν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας, μεγάλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές κόβουν την ασφάλιση του Nord Stream 2
Σχετικά Άρθρα

Zurich Insurance, Munich RE και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές (αντ)ασφαλιστικές κόβουν με το μαχαίρι την ασφάλιση του αγωγού Nord Stream 2 που ενώνει την Ρωσία με την Ευρώπη υπό τον φόβο πολλαπλών κυρώσεων.
Πρόσφατα αποχώρησε η Ελβετική Zurich Insurance Group, ενώ τώρα περνά από τις προειδοποιήσεις στην πράξη και η Γερμανική Munich Re.
Η Munich Re κόβει από την ασφαλιστική της παραγωγή τον Nord Stream υπό το φόβο, όπως δήλωσε το Munich Re Syndicate επιβολής πολύ αυστηρών κυρώσεων σε Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η ίδια η Munich RE, ωστόσο αρνήθηκε δια του εκπροσώπου Τύπου να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, τονίζοντας μόνο ότι η απόφαση της εναπόκειται στην βούληση των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλουν να προστατεύσουν τις Ευρωπαϊκές εταιρείες από κυρώσεις.

Η Δανία καθυστέρησε την παράδοση του έργου

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί κατά 90% με την κρατική Ρωσική επιχείρηση ενέργειας και την κυβέρνηση της Ρωσίας και την Gazprom να φέρονται ότι θέλουν να παραδώσουν το έργο φέτος.
Μεγάλο μέρος της δουλειάς καθυστέρησε λόγω της δυσκολίας που αντιμετώπισε στα ύδατα της Δανίας.
Τον περασμένο μήνα η Zurich με απόφαση της τερμάτισε την ασφάλιση του Nord Stream 2, σηματοδοτώντας νέο γύρο συζητήσεων περί ασφάλισης του Nord Stream 2 και κυρώσεων.

H Zurich Insurance δεν θέλει να γίνει στόχος

Η Zurich Insurance φοβήθηκε ότι θα αποτελέσει στόχο κυρώσεων σε εταιρείες που παρέχουν τεχνικά πιστοποιητικά ασφάλιση στο έργο για την ολοκλήρωση του έργου του αγωγού.
Πριν από την Zurich είχε προηγηθεί η Νορβηγική Det Norske Veritas Holding AS και η Δανέζικη Ramboll.
Ο αγωγός μήκους 1.230 χιλιομέτρων μόλις ολοκληρωθεί θα συνδέσει το φυσικό αέριο της Ρωσίας με την Γερμανία.
Η σύνδεση αυτή διεκόπη το 2019 πάλι λόγω των κυρώσεων που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Ρωσία.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η σύνδεση του φυσικού αερίου που ανήκει στην Gazprom PJSC παρέχει στη Μόσχα υπερβολική μόχλευση έναντι της Ευρώπης.
Η Zurich Insurance κατέχει μεγάλο μερίδιο στην ασφάλιση του Nord Stream 2.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης