Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιαμαρέλλου: Νωρίς να βγουν οι μάσκες – Πέφτουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας

Γιαμαρέλλου: Νωρίς να βγουν οι μάσκες – Πέφτουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας
Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, δεν πρέπει να πούμε ότι τελειώσαμε με τα μέτρα είπε η κα.Γιαμαρέλλου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως είναι νωρίς να βγουν οι μάσκες και να πούμε ότι τελειώσαμε με τα μέτρα διατύπωσε η ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.
«Είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης και οι σκληροί δείκτες – αυτοί που φοβόμαστε – αρχίζουν και κάμπτονται, μπαίνουμε σε μια διαφορετική φάση» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Γιαμαρέλλου, η οποία ερωτηθείσα αν μπορούμε να πούμε ότι τελειώσαμε και αν μπορούμε να χαλαρώσουμε, είπε ότι «ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι δεν τελειώσαμε κι ότι δεν πρέπει να πούμε ότι τελειώσαμε με τα μέτρα».
«Φαίνεται ότι τελειώνει η επείγουσα φάση της πανδημίας κι ο αγώνας είναι να μπούμε στη φάση της επιδημίας - που πια δεν είναι πανδημία - κατά την οποία θα μπορέσουμε να βρούμε την κανονικότητά μας» τόνισε η κα.Γιαμαρέλλου.

Όχι ακόμα στο να πετάξουμε τις μάσκες

Αναφερόμενη στο θέμα της μάσκας που αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμένων, η κα.Γιαμαρέλλου τόνισε ότι προσωπικά θεωρεί ότι είναι νωρίς για να πεις ότι σταματάς να τη φοράς.
«Η μάσκα τι μας πρόσφερε μέχρι τώρα;
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πρόσφορά της ήταν πολύ μεγάλη, σκεφτείτε την εποχή που δεν είχαμε καν τα εμβόλια.
Προφυλάσσει εσένα να κολλήσεις κι εμποδίζει εσένα να μεταδώσεις στους άλλους.
Αυτή τη στιγμή εάν εγώ έχω εμβολιαστεί και φοράω τη μάσκα μου μειώνω την πιθανότητα να αρπάξω μια ελαφρά νόσηση.
Όμως αν δεν φοράω μάσκα τη μεταδίδω στον ανεμβολίαστο και εκείνος κινδυνεύει να πάθει τη βαριά μορφή να ξαναβρεθεί στη μονάδα και να μην τελειώνουμε.
Σε όλα τα κράτη ακόμα και στη Δανία που ήταν η πρώτη χώρα που χαλάρωσε τελείως τα μέτρα βγήκε η πρωθυπουργός και είπε ότι ακόμα συστήνουμε τη μάσκα» ανέφερε η κα.Γιαμαρέλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης