Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan κατά Ελλάδας: Κούρδοι εκπαιδεύονται στο... Λαύριο για λογαριασμό του PKK

Erdogan κατά Ελλάδας: Κούρδοι εκπαιδεύονται στο... Λαύριο για λογαριασμό του PKK
Erdogan για Ελλάδα: «Υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του και μεταφοράς του, στη συνέχεια, στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε, την Ελλάδα ότι στηρίζει την τρομοκρατία, υποστηρίζοντας πως «υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του και μεταφοράς του, στη συνέχεια, στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ».

Ο Erdogan ανέφερε ότι «αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες.
Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα.
Είπαμε: "Αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά και εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής"».

«Υπάρχει κινητικότητα σε αυτό το θέμα.
Είναι και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει ανενεργή στην ύπαιθρο, σχεδιάζουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη.
Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντάς τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kızıltepe.
Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα.
Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών, και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε Τούρκος Πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Soylu, είχε κατηγορήσει τη χώρα μας ότι στηρίζει την τρομοκρατία, ισχυριζόμενος πως «η Ελλάδα κινητοποιεί ξανά τον καταυλισμό του Λαυρίου υπέρ της τρομοκρατικής ομάδας PKK, επί περίπου 7-8 μήνες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης