Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι κρύβουν; – Τα CDC στις ΗΠΑ συλλέγουν στοιχεία για τα εμβόλια αλλά δεν δημοσιοποιούν αποτελέσματα

Κάτι κρύβουν; – Τα CDC στις ΗΠΑ συλλέγουν στοιχεία για τα εμβόλια αλλά δεν δημοσιοποιούν αποτελέσματα
Με τους νεκρούς από τα εμβόλια να έχουν φθάσει στους 24.000 και οι συνολικές παρενέργειες τα 1.119.061 τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα CDC στις ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν αποκρύψει δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εγείροντας θέματα που αφορούν την αξιοπιστία αλλά και τις παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί.
Με τους νεκρούς από τα εμβόλια να έχουν φθάσει στους 24.000 και οι συνολικές παρενέργειες τα 1.119.061 τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συλλέγουν λεπτομερείς πληροφορίες για νοσηλεία από Covid για περισσότερο από ένα χρόνο, αναλύοντας κρούσματα ανά ηλικία, φύλο και κατάσταση εμβολιασμού - ωστόσο ο οργανισμός έχει αποκρύψει τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα από τους πολίτες σύμφωνα με το New York Times.
Επιπλέον, φαίνεται να έχει επιλεκτικά δημοσιεύσει πληροφορίες ώστε να προωθήσει τις ενισχυτικές δόσεις.
Όταν τα CDC δημοσίευσαν τα πρώτα σημαντικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων σε ενήλικες κάτω των 65 ετών πριν από δύο εβδομάδες, δεν ανέφερε στοιχεία για μια μεγάλη μερίδα πολιτών δηλαδή τις ηλικίες 18 έως 49 ετών, δηλαδή ανθρώπους που η επίδραση της ενισχυτικής δόσης θα είναι ανεπαίσθητη.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, πολλές από τις μη δημοσιευμένες πληροφορίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις σωστές αποφάσεις για τον έλεγχο της πανδημίας.
Λεπτομερείς αναλύσεις των νοσηλειών ανά ηλικία, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αξιωματούχους υγείας να εντοπίσουν τους πληθυσμούς που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προκειμένου να κατανεμηθούν πιο αποτελεσματικά οι πόροι - όπως π.χ. αν οι υγιείς ενήλικες χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των CDC, η μη δημοσιοποίηση δεδομένων από την συλλογή στοιχείων σχετίζεται με το γεγονός ότι ακόμη δεν θεωρούν ότι είναι απολύτως ακριβή…
Επίσης τα CDC ανησυχούν ότι οι πληροφορίες μπορεί να «παρερμηνευθούν».
Ο αναπληρωτής διευθυντής των CDC για τη δημόσια υγεία, υποστηρίζει ότι η πανδημία αποκάλυψε αδυναμίες στα συστήματα δεδομένων του οργανισμού.
«Θέλουμε καλύτερα, ταχύτερα δεδομένα που μπορούν να οδηγήσουν στη λήψη αποφάσεων και δράσεις σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας υγείας, που μπορούν να μας βοηθήσουν να εξαλείψουμε την χρονική υστέρηση όταν συμβαίνει ένα γεγονός».

Πολλές οι αντιδράσεις

Από την αποκάλυψη ότι τα CDC δεν δημοσιοποιούν στοιχεία για τα εμβόλια έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Τα CDC έχουν δεχθεί πυρά επειδή απέτυχαν να εντοπίσουν τις νέες λοιμώξεις σε εμβολιασμένους Αμερικανούς - οι οποίες είπαν αρχικά ότι θα ήταν «εξαιρετικά σπάνιες» εν συνεχεία μετατράπηκαν σε «σπάνιες», και ακολούθως όταν διαπιστώθηκε ότι μεταδίδουν και νοσούν και οι εμβολιασμένοι… η αφήγηση περιορίστηκε ότι τα εμβόλια αποτρέπουν τον θάνατο.
Ωστόσο, παρέλειψαν το γεγονός ότι και αυτό αμφισβητήθηκε αφού ηλικιωμένοι και βαριά νσούντες πέθαναν από τον covid 19 παρ΄ ότι είχαν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακό αξιωματούχο που είναι εξοικειωμένος με τη συλλογή δεδομένων των CDC, ο οργανισμός παρακολουθεί τους ασθενείς από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια για τον Covid - και ότι ο οργανισμός ήταν απρόθυμος να δημοσιοποιήσει αυτά τα στοιχεία «επειδή μπορεί να παρερμηνευθούν ως αναποτελεσματικά τα εμβόλια»
Τα CDC επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες για τυχόν παρερμηνεία των στοιχείων για τα εμβόλια αλλά ανέφεραν επίσης ότι τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για πολλούς επιστήμονες μια λεπτομερής ανάλυση γύρω από τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητα τους «χτίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και δίνει μια πολύ σαφέστερη εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει» .

Οι ειδικοί διαφωνούν επίσης σχετικά με την πιθανότητα «παρερμηνείας».

«Διατρέχουμε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να παρερμηνεύσουμε τα δεδομένα λόγω μη δημοσιοποίησης των δεδομένων, παρά να μοιραζόμαστε τα δεδομένα με επιστημονικό τρόπο».
Εν τω μεταξύ, ήταν δύσκολο να εντοπιστούν δεδομένα των CDC σχετικά με το ποσοστό των παιδιών που νοσηλεύονται για Covid και ταυτόχρονα έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις , σύμφωνα με την Δρ. Yvonne Maldonado, πρόεδρο της Επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης