Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνει τις πιέσεις στη Δύση ο Putin: Θα πρέπει να συζητήσουμε τη αναγνώριση των αυτονομιστών στην Ουκρανία

Κλιμακώνει τις πιέσεις στη Δύση ο Putin: Θα πρέπει να συζητήσουμε τη αναγνώριση των αυτονομιστών στην Ουκρανία
Οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους από τον Putin
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται ο πόλεμος νεύρων στην ανατολική Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, να κλιμακώνει τις πιέσεις προς τη Δύση και να θέτει θέμα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Donetsk και του Lugansk.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε εάν θα αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας» υπογράμμισε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας που συγκάλεσε ο ίδιος, ενώ παρατήρησε ότι «η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των ανθρώπων που ζουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk ξεκίνησε ουσιαστικά από τότε που σχηματίστηκαν αυτές οι δημοκρατίες».
Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των αυτοανακηρυχθείσων δημοκρατιών στο Donbas.
Νωρίτερα, οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk ζήτησαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους από τον Putin. Σύμφωνα με γεωπολιτικούς αναλυτές, σε αυτή την περίπτωση θα πάψει να ισχύει η συμφωνία του Μινσκ και τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να περάσουν στις εν λόγω περιοχές.

Lavrov: Η Δύση δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις προτάσεις μας

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, υποστήριξε ότι η Δύση δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις προτάσεις μας για μη επέκταση του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογο, Antony Blinken, του στην Γενεύη στις 24 Φεβρουαρίου.
«Οι διπλωματικές προσπάθειες με τις ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχιστούν» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης