Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απειλήσουμε τη Ρωσία - Καμία δέσμευση για κυρώσεις

Scholz (Γερμανία): Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απειλήσουμε τη Ρωσία - Καμία δέσμευση για κυρώσεις
H Μόσχα πρέπει να γνωρίζει «κατά προσέγγιση» και όχι «ακριβώς» τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσει, σύμφωνα με το Γερμανό καγκαλάριο
Σχετικά Άρθρα

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 δήλωσε ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να απειλήσουμε τη Ρωσία» για την Ουκρανία
Ο Scholz δεν θα διευκρίνιζε με ποιες κυρώσεις θα μπορούσε να πληγεί η Ρωσία εάν εισέβαλε στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Αντίθετα, δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να γνωρίζει «κατά προσέγγιση» και όχι «ακριβώς» τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσει.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλους δυτικούς ηγέτες που έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς η Ρωσία θα μπορούσε να πληγεί οικονομικά, κυρίως μέσω των ενεργειακών κυρώσεων.
«Η άποψή μου είναι ότι δεν έχει νόημα να δημοσιοποιούνται (σ.σ. οι κωρώσεις).
Είναι καλό για αυτό που περιμένουμε να πάρουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι πραγματικά σίγουρη τι ακριβώς θα κάνουμε», σημείωσε.
«Θα ξέρουν περίπου για τι μιλάμε, αλλά δεν θα το ξέρουν ακριβώς», και αυτό καθώς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο αυτό που η γερμανική διπλωματία υπερασπίζεται ως ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Πολιτική κατευνασμού

Λιγο νωρίτερα Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επανέλαβε το Σάββατο (19/3) τις εκκλήσεις του για κυρώσεις, λέγοντας ότι η Δύση πρέπει να σταματήσει την πολιτική «κατευνασμού» της έναντι της Ρωσίας.
«Έχουμε δικαίωμα — δικαίωμα να απαιτούμε τη μετάβαση από μια πολιτική κατευνασμού σε μια πολιτική που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ειρήνη», δήλωσε ο Zelensky στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «αυτός δεν είναι ο πόλεμος μου» στον 21ο αιώνα.
Δεν πρόκειται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά για τον πόλεμο στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης