Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βiden: O Putin έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία - Η Ρωσία μπορεί ακόμη να επιλέξει τη διπλωματική οδό

Βiden: O Putin έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία - Η Ρωσία μπορεί ακόμη να επιλέξει τη διπλωματική οδό
H Oυκρανία δεν επιτίθεται στους αυτονομιστές, ανέφερε ο Joe Biden

Δεύτερο μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό μέσα σε λίγα 24ωρα για την κρίση στην Ουκρανία απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ενημερώνοντας για τις τελευταίες εξελίξεις.
Όπως ανέφερε, ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin είναι αποφασισμένος και πεπεισμένος για την αναγκαιότητα μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στοχεύοντας μάλιστα την πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο και 2,5 εκατ. αθώους πολίτες… ωστόσο «μπορεί ακόμη να επιλέξει τη διπλωματική οδό».
Ο Joe Biden αναφέρθηκε στις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι σύμμαχοι στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν θα εισβάλει, αλλά έχει περικυκλώσει την Ουκρανία».
Kατόπιν απέρριψε τις αιτιάσεις των ρώσων όσο και των αυτονομιστών του Donbass ότι ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζει επίθεση, ενώ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, αλλά θα στηρίξουν τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά τη χώρα.  
Σημείωσε δε ότι η Μόσχα υποστηρίζει ότι είναι εν εξελίξει μια επιχείρηση γενοκτονίας των ρωσόφωνων, τονίζοντας ότι πρόκειται για «κόλπο» και ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία. 
«Έχουμε προειδοποιήσει τους συμμάχους μας.
Αρνούμαστε να "τσιμπήσουμε" στο δόλωμα, καθώς η Ρωσία έχει ακροβολιστεί σε όλο το μήκος των συνόρων της Ουκρανίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας υπογραμμίζοντας ότι «το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί μας θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα».
Η Ρωσία έχει την επιλογή μεταξύ του πολέμου που θα κάνει τον κόσμο να υποφέρει και της διπλωματίας, είπε, τέλος, ο πρόεδρος Biden και τόνισε πως «δεν είναι αργά διπλωματία».
Σύμφωνα με τον Βiden πάντως, ο Putin ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Πριν τις δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το ΝΑΤΟ και για τον λόγο αυτό καθυστέρησε να ανέβει στο βήμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης