Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτιά σε πλοίο - Κέρκυρα: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τους εγκλωβισμένους - Διασώθηκαν ακόμα 5 άτομα - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Φωτιά σε πλοίο - Κέρκυρα: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τους εγκλωβισμένους - Διασώθηκαν ακόμα 5 άτομα - Αγωνία για τους αγνοούμενους
Αξίζει να αναφερθεί ότι ότι δεν αποκλείεται να βρίσκονται στο πλοίο κι άλλα άτομα, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στη σχετική λίστα
Σχετικά Άρθρα

Ευχάριστα είναι τα τελευταία νέα από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων στο πλοίο Euroferry Olympia, που φλέγεται από τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, διασώθηκαν δύο άνδρες από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων, ενώ σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες βρέθηκανα ακόμα 3 αγνοούμενοι.
Πληροφορίες σχετικά με τους εγκωβισμένους, αναφέρουν ότι πρόκειται για τους δύο αλλοδαπούς οδηγούς, που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο γκαράζ του πλοίου και βρίσκονταν σε επικοινωνία με τις Αρχές.
Οι δύο οδηγοί εντοπίστηκαν και έχουν οδηγηθεί στο κατάστρωμα του πλοίου.

Αγωνία για τους υπόλοιπους αγνοούμενους - Μάχη με τον χρόνο

Το πλοίο που φλέγεται από τα ξημερώματα ανεβάζει θερμοκρασία, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να πάρει κλίση.
Η προσπάθεια των διασωστών να «ανοίξουν δρόμο» είναι κρίσιμη για να μπορέσουν να συνδράμουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι υπόλοιποι άνδρες της ΕΜΑΚ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί 278 επιβάτες από τους 290 του Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες ανοιχτά του νησιού. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως δύο είναι οι εγκλωβισμένοι στο πλοίο -σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο- και ακόμα έντεκα αγνοούνται.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται και τρεις Έλληνες.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αγνοούμενους περιλαμβάνεται και μία ακόμη Ελληνίδα, που έχει όμως διαβατήριο άλλης χώρας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ότι δεν αποκλείεται να βρίσκονται στο πλοίο κι άλλα άτομα, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στη σχετική λίστα.

Οι δηλώσεις Πλακιωτάκη

«Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου “EUROFERRY OLYMPIA” είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα», ανέφερε το απόγευμα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι την «ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται», ενώ πρόσθεσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειές τους».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε, επίσης, ότι με εντολή του έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

«Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα. Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Τι λέει η εταιρεία

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής 10 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, 8 με αναπνευστικά προβλήματα, 1 με καρδιολογικό πρόβλημα και ένα 1 με κάκωση στο πόδι.
Κανένα από αυτά τα άτομα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρεία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.
Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα.
Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.
2_222.jpg
Το χρονικό

Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Παρασκευή 18/2 στις 04:30 τα ξημερώματα στο επιβατηγό - οχηματογωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi, σημαίας Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι με 239 επιβάτες και με 51 άτομα πλήρωμα.
3_165.jpg
Μαρτυρίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων, στην αρχή επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πανικός λόγω της μεγάλης φωτιάς, αλλά χάρη στη σωστή καθοδήγηση και ψυχραιμία των μελών του πληρώματος, το οποίο όπως αναφέρουν λειτούργησε άκρως επαγγελματικά και οργανωμένα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως μάλλον η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης