Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Συλλήψεις των ηγετών του Convoy for Freedom - σκληρά μέτρα καταστολής από την κυβέρνηση Trudeau

Καναδάς: Συλλήψεις των ηγετών του Convoy for Freedom - σκληρά μέτρα καταστολής από την κυβέρνηση Trudeau
Η αστυνομία του Καναδά ειναι αποφασισμένη να τελειώνει με το Convoy for Freedom το ταχύτερο δυνατό.
Σχετικά Άρθρα

Η αστυνομία του Καναδά άρχισε να προχωρά σε συλλήψεις των ηγετών των διαδηλωτών στο πλαίσιο επιχείρησης για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων του κινήματος των φορτηγών Convoy for Freedom, που άρχισαν πριν τρεις εβδομάδες, παραλύοντας την πρωτεύουσα και κλείνοντας κάποιες συνοριακές διαβάσεις.
Ζωντανά τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν την αστυνομία να κάνει τουλάχιστον επτά συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι ηγέτες διαδηλωτών Chris Barber και Tamara Lich.
"Κάποιοι διαδηλωτές παραδίνονται και συλλαμβάνονται. Ζητάμε από τους διαδηλωτές να παραμείνουν ειρηνικοί και εντός νομιμότητας", ανέφερε η αστυνομία της Οτάβα σε tweet της.
Ο Barber κρατείται επί του παρόντος από την αστυνομία και θα του απαγγελθούν κατηγορίες με βάση τον ποινικό κώδικα.

Καταγγέλει την κυβέρνηση η Καναδική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών

Εν τω μεταξύ, η Καναδική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που ενεργοποίησε το νόμο περί έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες και τα μπλόκα, ανέφερε το CBC.
"Ο νόμος έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει κανονικότητα" , δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Noa Mendelsohn η οποία πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό "παραβιάζει σοβαρά τη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Καναδά".
"Η διαμαρτυρία είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σε μια δημοκρατία μοιράζονται τα πολιτικά τους μηνύματα, είτε είναι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές, είτε φοιτητές που βγαίνουν στους δρόμους, είτε υπερασπιστές της γης τους, εργαζόμενοι που απεργούν, άνθρωποι του κινήματος Black Lives Matter και άλλοι που αντιτίθενται σε κυβερνητικά μέτρα κάθε είδους", δήλωσε η Mendelsohn.
"Δεν μπορούν όλοι να συμφωνήσουν με το περιεχόμενο κάθε κίνησης."
Οι οδηγοί φορτηγών μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές και περίπου 400 οχήματα, έχουν καταλάβει τους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο του Καναδά εδώ και τρεις εβδομάδες από τις 28 Ιανουαρίου, αρχικά με αίτημα τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όσους οδηγούν περνούν τα σύνορα. Σταδιακά όμως οι διαμαρτυρίες τους μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις κατά την κυβέρνησης και ου Trudeau.
Η Αντιπρόεδρος της Καναδικής Κυβέρνησης Chrystia Freeland ανακοίνωσε ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν παγώσει όλους τους λογαριασμούς των ανθρώπων που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις της ελευθερίας, γεγονός που αφήνει άγνωστο αριθμό διαδηλωτών και δωρητών σε οικονομικό κενό, σύμφωνα με το κρατικό ΚΤΚ.
Ο Freeland ανέφερε ότι η RCMP και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου συλλέγουν πληροφορίες για τους διαδηλωτές του Convoy for Freedom καιι τους υποστηρικτές τους, και μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να περιορίσουν την πρόσβαση των συγκεκριμένων ανθρώπων τόσο σε μετρητά όσο και σε κρυπτονομίσματα.
"Τα ονόματα τόσο των ατόμων όσο και των ενώσεων προσώπων έχουν μοιραστεί από το RCMP σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι λογαριασμοί έχουν παγώσει και περισσότεροι λογαριασμοί θα παγώσουν", ανέφερε, αναφερόμενη σε λογαριασμούς νομισμάτων και κρυπτονομισμάτων.

Η αστυνομία θα γκρεμίσει τα μπλόκα

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την παράνομη διαδήλωση. Έχουμε σχέδιο, έχουμε δέσμευση έχουμε τα εφόδια" δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας Steve Bell στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα γκρεμιστούν 100 μπλόκα στην πρωτεύουσα και ότι οποιοσδήποτε δεν έχει νόμιμο λόγο να βρίσκεται στο κέντρο της Οτάβα θα συλλαμβάνεται.
Σε μια τελευταία προειδοποίηση προς τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, ο Freeland ανέφερε ότι όσοι έχουν μπλοκάρει με τα αυτοκίνητά τους δρόμους, θα δουν την ασφάλειά τους να ακυρώνεται και τους εταιρικούς λογαριασμούς τους να παγώνουν — έτσι οι συγκεκριμένοι οδηγοί δεν θα μπορέσουν να εργαστούν.

Νέο κονβόι φορτηγών ξεκινά στις ΗΠΑ σε 5 μέρες

Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ ένα νέο αμερικανικό κίνημα φορτηγών ξεκινά, με την εκκίνηση ενός convoy που ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου από την περιοχή Barstow στην Καλιφόρνια και θα κατευθυνθεί ανατολικά προς την πρωτεύουσα Washington, γα να ζητήσει τον τερματισμό των εξουσιών έκτακτης ανάγκης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης  που έχουν κηρυχθεί από τον Μάρτιο του 2020 ως απάντηση στην πανδημία COVID-19 αλλά και την αποκατάσταση των ελευθεριών που προστατεύονται από το Σύνταγμα.
Το Barstow είναι μια πόλη 100 μίλια από το Λος Άντζελες, όπου οι φορτηγατζήδες συχνά μαζεύονται καθώς είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Η φάλαγγα θα ξεκινήσει με 500 ως 1.000 φορτηγά που θα συγκεντρωθούν και θα αναχωρήσουν ανατολικά, με πρώτη στάση το Kingman της Arizona.
Η αμερικάνικη φάλαγγα θα ονομάζεται "The People's Convoy" και θα έχει μη κομματικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης