Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βομβαρδισμοί στο Donbas, πόλεμος προπαγάνδας - Προβοκάτσια βλέπει η Μόσχα - Δύση: Ενισχύει δυνάμεις η Ρωσία στην Ουκρανία

Βομβαρδισμοί στο Donbas, πόλεμος προπαγάνδας - Προβοκάτσια βλέπει η Μόσχα - Δύση: Ενισχύει δυνάμεις η Ρωσία στην Ουκρανία
Στο μυαλό των Δυτικών ηγετών και ΜΜΕ η κρίση στην Ουκρανία λέει ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergei Lavrov - Σήμερα 17/2 οι γραπτές απαντήσεις της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα

(upd 8) Επικίνδυνη κλιμάκωση καταγράφεται από νωρίς σήμερα Πέμπτη 17/2 το πρωί στην ανατολική Ουκρανία, με τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών να αλληλοκατηγορούνται για ανταλλαγή πυρών και βομβαρδισμούς, σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα ευαίσθητη για τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, με τη Δύση να δυσπιστεί για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την ουκρανική μεθόριο και με τη Ρωσία να κάνει λόγο για κατασκευασμένη κρίση στο μυαλό των δυτικών ηγετών και ΜΜΕ.
Και ενώ μαίνεται ο πόλεμος της προπαγάνδας,
οι φιλορώσοι αντάρτες στο Donbass κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν πυρά από Ουκρανούς στρατιώτες, κάτι που διέψευσε το Κίεβο, το οποίο υποστηρίζει πως αν και οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση, δεν απάντησαν.
Παρατηρητές του ΟΑΣΕ επιβεβαίωσαν την ανταλλαγή πυρών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο του Donetsk και για επίθεση με όλμους σε νηπιαγωγείο στο Luhansk, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες.
Οι δύο πλευρές ερίζουν για το ποιος φέρει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Dmytro Kuleba να κατηγορεί τους ρωσόφωνους αυτονομιστές και με το Κρεμλίνο να κάνει για κλιμάκωση της έντασης.
Σημειώνεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα, η μεν Δύση προειδοποιούσε για ένα σενάριο προβοκάτσιας από την πλευρά της Ρωσίας προκειμένου να δικαιολογήσει μια πιθανή εισβολή της στην Ουκρανία, η δε Ρωσία απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε σενάριο εισβολής, εκτός και αν - όπως προειδοποιούσε -, η Ουκρανία επιχειρούσε κάποιου είδους επίθεση κατά των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία.
Και όλα αυτά τη στιγμή που π
αρά τις επίσημες ανακοινώσεις της Ρωσίας ότι στρατεύματα της αναχωρούν από τη μεθόριο με την Ουκρανία για τις βάσεις τους, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία επιμένουν για τον κίνδυνο μιας εισβολής, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι ψεύδεται, καθώς όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά αύξησε τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία.

Κρεμλίνο: Προβοκατόρικες ενέργειες

Και ενώ το Κίεβο διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή στην κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία, το Κρεμλίνο κάνει λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες από την ουκρανική πλευρά και μια πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov,
εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin υποστήριξε ότι το τελευταίο 24ωρο ενισχύθηκαν οι «προβοκατόρικες ενέργειες του Κιέβου» κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής στο Donbas.
Όπως είπε, αν και στα δυτικά ΜΜΕ υπάρχουν πολλές αναφορές στο ότι η Ρωσία διατηρεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, «ουδείς, ούτε ένας δυτικός εκπρόσωπος δεν μιλά για τις τεράστιες επιθετικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής».
«Αναμφίβολα διαβάζουμε και βλέπουμε τις ανακοινώσεις, που έρχονται από εκεί, φυσικά περισσότερες πληροφορίες διαθέτουν οι στρατιωτικοί μας, διότι υπάρχουν δεδομένα από ειδικές πηγές, όμως ακόμη και χωρίς αυτές είναι απολύτως κατανοητό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται» τόνισε ο Peskov, ο οποίος είπε πως ο πρόεδρος Putin «έχει λάβει υπόψη του» το ψήφισμα της ρωσικής Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής), με το οποίο καλείται ο Πρόεδρος να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις αυτοαποκαλούμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες Donetsk και Luhansk».

Lukashenko: Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε πυρηνικά όπλα σε περίπτωση απειλής από τη Δύση

Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του Λευκορώσου προέδρου, Alexander Lukashenko, σύμμαχος της Μόσχας, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει «πυρηνικά όπλα» σε περίπτωση απειλής εκ μέρους της Δύσης, εν μέσω κρίσης με την Ουκρανία.
«Αν χρειαστεί (...) θα αναπτύξουμε όχι μόνο πυρηνικά όπλα, αλλά και υπερπυρηνικά όπλα, πολλά υποσχόμενα όπλα, προκειμένου να υπερασπιστούμε το έδαφός μας», δήλωσε ο Lukashenko, σύμφωνα με τα λευκορωσικά ΜΜΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί αν ληφθούν "ανόητα μέτρα" από τους "αντιπάλους" της Λευκορωσίας, συμμάχου της Ρωσίας στην κρίση με τη Δύση για το θέμα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Lukashenko.
"Αν δεν υπάρξουν απειλές από μη φιλικές χώρες εναντίον της Λευκορωσίας, δεν θα υπάρχει ανάγκη για πυρηνικά όπλα εδώ για εκατό χρόνια", πρόσθεσε ο ίδιος.
Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991, η Λευκορωσία, όπως και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, είχε αποκηρύξει τα πυρηνικά όπλα που είχαν αναπτυχθεί στο έδαφός της υπό αμερικανική πίεση και είχε δεχθεί να τα παραδώσει στη Ρωσία.
Το Σύνταγμα της Λευκορωσίας προέβλεπε τότε πως η χώρα παραμένει μια "ζώνη χωρίς πυρηνικά". Το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε ωστόσο στη νέα εκδοχή του θεμελιώδους νόμου που πρότεινε ο Λουκασένκο και για την οποία οι Λευκορώσοι αναμένεται να αποφανθούν σε δημοψήφισμα στις 27 Φεβρουαρίου. Το άρθρο αυτό θα αντικατασταθεί από ένα άλλο που "αποκλείει τη στρατιωτική επίθεση" από το έδαφος της Λευκορωσίας.
Σημειώνεται ότι ο Lukashenko αναμένεται αύριο, Παρασκευή, στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο και σύμμαχό του Vladimir Putin.

Η Ρωσία απέλασε υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία προχώρησε στην απέλαση του επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα, Bart Gorman.
«Ο Bart Gorman ήταν ο δεύτερος υψηλότερος αξιωματούχος στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα μετά τον Πρέσβη και βασικό μέλος της ανώτερης ηγετικής ομάδας της Πρεσβείας» υπογράμμισε η πρεσβεία, κάνοντας λόγο για παράλογη δίωξη, καθώς η βίζα του δεν έχει λήξει και ο χρόνος παραμονής του στη χώρα δεν έχει ξεπεράσει τα τρία χρόνια.
Μάλιστα, οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα. «Η δράση της Ρωσίας κατά του Gorman ήταν απρόκλητη και την εκλαμβάνουμε ως βήμα κλιμάκωσης και εξετάζουμε την απάντησή μας. Η παραμονή του Gorman δεν είχε τελειώσει, είχε έγκυρη βίζα και βρισκόταν στη Ρωσία λιγότερο από τρία χρόνια» πρόσθεσε αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η αμερικανική διπλωματική αποστολή κάλεσε τη Ρωσία «να τερματίσει τις αβάσιμες απελάσεις των διπλωματών και του προσωπικού των ΗΠΑ και να εργαστεί παραγωγικά για την ανοικοδόμηση των αποστολών μας».

Πυρά στην ανατολική Ουκρανία - Κλιμακώνεται η ένταση

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παραμένει τεταμένη, γεγονός που προκαλεί νέο συναγερμό στη διεθνή κοινότητα για τις εξελίξεις στην ουκρανική μεθόριο.
Αρχικά φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατήγγειλαν πως δέχθηκαν πυρά από δυνάμεις του ουκρανικού στρατού.
Αν και το Κίεβο έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία αυτή, φιλορώσοι αυτονομιστές είπαν ότι Ουκρανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον της περιοχής που ελέγχουν, τέσσερις φορές μέσα σε διάστημα 24 ωρών.
Όπως είπαν, προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν θύματα, ενώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσο σοβαρά είναι αυτά τα περιστατικά.
Εκπρόσωποι της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους, εκτοξευτήρες ρουκετών και πολυβόλα σε τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά σήμερα Πέμπτη 17/2.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν παραβιάσει κατάφωρα το καθεστώς εκεχειρίας χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα τα οποία, βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί» αναφέρει η ανακοίνωση ενώ και η λαϊκή πολιτοφυλακή της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ανακοίνωσε ότι μονάδες της απάντησαν σε πυρά που δέχθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
«Προκειμένου να προστατεύσουμε τον άμαχο πληθυσμό, οι υπερασπιστές μας αναγκάστηκαν να απαντήσουν στα πυρά (…)
Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στις πολιτικές υποδομές» επισήμανε εκπρόσωπος των αυτονομιστών.
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο της Donetsk και για επίθεση με όλμους σε νηπιαγωγείο στο Luhansk.
222_9.jpg
Σπίθα ή προβοκάτσια;

Τέτοιου είδους περιστατικά έχουν σημειωθεί πολλές φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και φιλορώσων αυτονομιστών, αλλά είναι προφανές πως οι καταγγελίες αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένης της έντασης που καταγράφεται στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
Όλες τις προηγούμενες ημέρες η Δύση προειδοποιούσε για πιθανή προβοκάτσια που θα δικαιολογούσε μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ και η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να προχωρήσει σε επίθεση στην Ουκρανία, εκτός και εάν ο ουκρανικός στρατός επιτεθεί κατά των φιλορώσων αυτονομιστών, παραβιάζοντας τις συνθήκες του Μινσκ.

Διαψεύδει το Κίεβο

Πάντως, η Ουκρανία διαψεύδει ότι έβαλε κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι ο ουκρανικός στρατός ήταν αυτός που δέχθηκε πυρά.
«Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις μας δέχθηκαν από απαγορευμένα όπλα, περιλαμβανομένων πυροβόλων 12 χιλιοστών, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν απάντησαν στα πυρά» υποστήριξε μιλώντας στο Reuters ο υπεύθυνος Τύπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Μάλιστα ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας απέδωσε τους βομβαρδισμούς αυτούς στους φιλορώσους αντάρτες.

Επιβεβαιώνει τα πυρά στην ανατολική Ουκρανία ο ΟΑΣΕ

Στην επιβεβαίωση της ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στις επαρχίες Luhansk και Donetsk στην ανατολική Ουκρανία προχώρησε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Παρατηρητές του ΟΑΣΕ επιβεβαίωσαν ότι κατέγραψαν πολλαπλά περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τους Ουκρανούς στρατιώτες με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.
Οι αντάρτες κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι εξαπέλυσαν σε βάρος τους πυρά, με το Κίεβο να διαψεύδει και να υποστηρίζει πως αν και οι δυνάμεις της δέχθηκαν επίθεση, αυτές δεν απάντησαν.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Στο μυαλό των Δυτικών ηγετών και ΜΜΕ εκτυλίσσεται η κρίση στην Ουκρανία

Την θέση πως η κρίση στην Ουκρανία εκτυλίσσεται στο μυαλό των ηγετών και των ΜΜΕ της Δύσης διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Luigi Di Maio.
Ο Lavrov υποστήριξε ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας θα ολοκληρωθούν, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 20 Φεβρουαρίου ενώ ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας αναμένεται η Μόσχα να στείλει τις γραπτές απαντήσεις της στη Δύση σχετικά τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας που έχει εγείρει η Ρωσία από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Από την πλευρά του ο Di Maio υποστήριξε ότι ο Lavrov τον διαβεβαίωσε πως η Μόσχα επιθυμεί την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση.

ΗΠΑ: Αύξησαν τις δυνάμεις τους κατά 7.000 στρατιώτες

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ επιμένουν ότι η Ρωσία λέει ψέματα για την απομάκρυνση των δυνάμεων της από τα σύνορα με την Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο τις μείωσε, αλλά αντιθέτως τις αύξησε.
«Χθες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως απέσυραν στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία (...).
Γνωρίζουμε τώρα ότι αυτό είναι ψευδές.
Στην πραγματικότητα έχουμε πλέον επιβεβαιώσει ότι τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία αύξησε την παρουσία της κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων κατά ως και 7.000 στρατιωτικούς, ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν σήμερα» υποστήριξε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στην χθεσινή ημέρα (Τετάρτη 16/2).

Εισβολή ανά πάσα στιγμή

Μάλιστα ο Αμερικάνος αξιωματούχος υποστήριξε ότι υπό αυτά τα δεδομένα, η Ρωσία θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή» να διεξαγάγει κάποια επιχείρηση που θα της χρησίμευε ως πρόσχημα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία λέει πως θέλει να βρεθεί διπλωματική λύση, αλλά οι πράξεις της υποδεικνύουν το αντίθετο.
Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κατεύθυνση προτού εξαπολύσει έναν καταστροφικό πόλεμο» υπογράμμισε υπό καθεστώς ανωνυμίας ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση για να βρεθεί πρόσχημα μπορεί να πάρει «διαφορετικές μορφές», όπως μια «πρόκληση» στην περιφέρεια Donbass ή μια υποτιθέμενη «εισβολή» στο ρωσικό έδαφος.
Όπως είπε, αναμένει «κι άλλες ψευδείς ειδήσεις από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τις προσεχείς ημέρες», υπογραμμίζοντας ότι «ελπίζουμε ο κόσμος να είναι έτοιμος».
Σημειώνεται πάντως πως και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken υποστήριξε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους περιμένουν να δουν πράξεις από τη Ρωσία σχετικά με την αποκλιμάκωση της έντασης, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποια αποχώρηση δυνάμεων.

Νέα επικοινωνία Biden – Scholz

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden και ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz, οι οποίοι είχαν χθες Τετάρτη 16/2 και νέα τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου ο Γερμανός καγκελάριος να ενημερώσει τον Biden σχετικά με τα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Και οι δύο ζήτησαν από τη Ρωσία να λάβει «πραγματικά μέτρα αποκλιμάκωσης» για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση με την Ουκρανία, προειδοποιώντας εκ νέου τη Μόσχα για κυρώσεις.
«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ρωσία θα πρέπει να λάβει πραγματικά μέτρα αποκλιμάκωσης.
Σε περίπτωση νέας στρατιωτικής επίθεσης κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, η Ρωσία πρέπει να περιμένει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες», αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας, στην οποία επισημαίνεται πως Biden και Scholz χαιρέτισαν τη δήλωση Putin ότι οι διπλωματικές προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν.

Μ. Βρετανία: Μην παρασυρθούμε από τη Ρωσία – Δεν αποσύρονται από την Ουκρανία

Στη γραμμή των ΗΠΑ ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν αποσύρει δυνάμεις από τα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά αντίθετα τις αυξάνει κινείται η Μ. Βρετανία όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Liz Truss και του υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων James Heappey.
«Να μην παρασυρθούμε από την ψευδή αίσθηση ασφάλειας που μεταδίδει η Ρωσία σχετικά με την απόσυρση των στρατευμάτων της.
Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι Ρώσοι αποσύρονται από τα σύνορα με την Ουκρανία» ανέφερε σε δηλώσεις της η Truss, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε Πολωνία και Ουκρανία προκειμένου να επιβεβαιώσει τη στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης.
«Η Ρωσία θα μπορούσε να συνεχίσει για εβδομάδες ή και για μήνες αυτήν την τακτική υπονόμευσης της Ουκρανίας και πρόκλησης της ενότητας της Δύσης» τόνισε η Truss, η οποία θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό της Dmitro Kuleba και τον Πολωνό ομόλογό της Zbigniew Rau για να εκδηλώσει την «υποστήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου στην «ουκρανική εθνική κυριαρχία» και να επαναλάβει τις προειδοποιήσεις του Λονδίνου προς τη Μόσχα για τις «σοβαρές οικονομικές συνέπειες» που θα είχε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση εναντίον του Κιέβου. .

Εκστρατεία παραπληρόφορησης

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμων, James Heappey, ο οποίος υποστήριξε πως περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες κατευθύνονται προς την Ουκρανία.
«Φοβάμαι ότι έχουμε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης, όταν βλέπουμε βίντεο με την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα, επειδή όλες μας οι ενδείξεις είναι ότι αυτοί συνεχίζουν τη συγκέντρωση στρατευμάτων και των προετοιμασιών» είπε ο Heappey.

Προειδοποιήσεις Yellen για τις κυρώσεις και την παγκόσμια οικονομία

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο αναγνώρισε ότι η επιβολή μαζικών κυρώσεων στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα είχαν «παγκόσμιες επιπλοκές».
«Προφανώς, θέλουμε η πίεση να ασκηθεί πάνω απ’ όλα στη Ρωσία.
Όμως αναγνωρίζουμε ότι οι κυρώσεις αυτές θα έχουν επίσης παγκόσμιες επιπλοκές», είπε η Yellen αναφερόμενη στο «πακέτο κυρώσεων» που έχει ετοιμάσει η Δύση με στόχο πρόσωπα και εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης