Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cornell University: Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η Ivermectin υπερτερεί των φαρμάκων για τον covid 19 ακόμη και της Pfizer

Cornell University: Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η Ivermectin υπερτερεί των φαρμάκων για τον covid 19 ακόμη και της Pfizer
Η Ivermectin μειώνει το ιικό φορτίο αναστέλλοντας την αναπαραγωγή, μειώνει τη μόλυνση κατά 86% όταν χρησιμοποιείται προληπτικά, επιταχύνει την ανάρρωση, προστατεύει από βλάβες οργάνων, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου και κοστίζει μεταξύ 48 και 95 δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Μια νέα μελέτη από το Cornell University… έρχεται να αμφισβητήσει…την αμφισβήτηση της Ivermectin για την αντιμετώπιση του covid 19.
Έως σήμερα η Ivermectin έχει δαιμονοποιηθεί και επικριθεί όσο κανένα φάρμακο για την αντιμετώπιση του Covid 19.
Υπάρχουν δύο στρατόπεδα, αυτοί που υποστηρίζουν ότι όσοι την λαμβάνουν προληπτικά, εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά προστασίας και άλλοι που θεωρούν ότι δεν έχει ουσιώδη αποτελέσματα κατά του covid 19.
Επίσης πολλοί χλεύασαν το φάρμακο που βραβεύτηκε με βραβείο Nobel επειδή μεταξύ άλλων είναι και αντιπαρασιτικό και χρησιμοποιείται και στα ζώα…
Όμως μια νέα μελέτη έρχεται να προσεγγίσει το θέμα επιστημονικά…

Ερευνητές από το Cornell University αξιολόγησαν την απόδοση 10 φαρμάκων έναντι της παραλλαγής Omicron, διαπιστώνοντας ότι η Ivermectin (ιβερμεκτίνη) ξεπέρασε σε αποτελεσματικότητα όλα τα φάρμακα συμπεριλαμβανομένου και του nirmatrelvir (Paxlovid) ενός νέου φαρμάκου από την Pfizer που κόστισε στους φορολογούμενους 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια και ανά κύκλο θεραπείας κοστίζει 529 δολάρια.

Η Ivermectin μειώνει το ιικό φορτίο αναστέλλοντας την αναπαραγωγή, μειώνει τη μόλυνση κατά 86% όταν χρησιμοποιείται προληπτικά, επιταχύνει την ανάρρωση, προστατεύει από βλάβες οργάνων, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου και κοστίζει μεταξύ 48 και 95 δολαρίων για ένα πλήρη κύκλο θεραπείας.

Η έγκαιρη θεραπεία μειώνει τον κίνδυνο μακράς διάρκειας COVID, ο οποίος περιλαμβάνει καταστάσεις σωματικής και ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με τον καρδιολόγο Dr. Peter McCullough, το 50% όσων νοσούν σοβαρά ώστε να νοσηλευτούν έχουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID

Η Αφρική έχει χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων, σοβαρότητα ασθενειών, νοσηλεία και θανάτους από άλλες περιοχές του κόσμου, κάτι που μπορεί να οφείλεται στη χρήση προφυλακτικών φαρμάκων για ενδημικές λοιμώξεις που έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς τον COVID

Σοκ και δέος

Τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας ήταν σοκ και δέος.
Άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης για φάρμακα που δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε δοκιμές φάσης 1 και 2, εντολές για μάσκες για τις οποίες δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία και η καταστολή και η λογοκρισία των πληροφοριών για την υγεία έχει ενισχύσει τον φόβο του κοινού για μια ιογενή ασθένεια με ποσοστό επιβίωσης άνω του 99%.

Δυστυχώς, πολλές από τις πρώιμες αποτελεσματικές στρατηγικές θεραπείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι έχουν επίσης πέσει θύματα λογοκρισίας.
Η Ivermectin είναι μία από αυτές τις στρατηγικές.
Ωστόσο σε μια μελέτη προκύπτει ότι είναι αποτελεσματικό φάρμακο.

Ο φόβος κυριαρχεί και χειραγωγεί την συμπεριφορά

Εξετάστε τα στατιστικά στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Το 2019, το 4,6% του πληθυσμού των ΗΠΑ διαγνώστηκε με καρδιακή νόσο.
Ο πληθυσμός στο τέλος του 2019 στις ΗΠΑ ήταν 328.239.523. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν 15.099.018 άτομα με καρδιοπάθεια στις ΗΠΑ το 2019.
Υπήρχαν 696.962 άνθρωποι που πέθαναν το 2019 από καρδιακές παθήσεις, που είναι ποσοστό θνησιμότητας 4,6%.

Αυτό είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό θνησιμότητας από COVID-19.
Ωστόσο, για τις καρδιακές παθήσεις δεν ελήφθησαν σκληρά μέτρα π.χ. κατά των τροφίμων σε ζάχαρη, δεν απαγόρευσαν το κάπνισμα τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Η λογοκρισία και η καταστολή των πληροφοριών έχει εμποδίσει την έγκαιρη θεραπεία του COVID-19 σε πολλά δυτικά έθνη.
Μέχρι το 2020, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία και τα κύρια μέσα ενημέρωσης προειδοποιούσαν ότι φάρμακα όπως η υδροξυχλωροκίνη και ιβερμεκτίνη είναι ακατάλληλα.
Και τα δύο περιλαμβάνονται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά τα οφέλη έχουν αγνοηθεί από αξιωματούχους δημόσιας υγείας.

Τι δείχνει νέα μελέτη;

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell εστίασε στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον covid 19.
Αφού ανέσυραν την πλήρη αλληλουχία του γονιδιώματος και συνέλεξαν 30 παραλλαγές από τη βάση δεδομένων, οι ερευνητές ανέλυσαν 10 φάρμακα κατά του ιού, μεταξύ των οποίων:

Nirmatrelvir (Paxlovid) Pfizer
Ritonvir
Ivermectin
Λοπιναβίρη
Μποσεπρεβίρη
MPro 13b
MPro N3
GC-373
GC376
PF-00835231

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάθε ένα από τα φάρμακα είχε κάποιο βαθμό αποτελεσματικότητας έναντι του ιού και τα περισσότερα βρίσκονταν επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές.
Χρησιμοποίησαν μοριακή σύνδεση για να διαπιστώσουν ότι οι μεταλλάξεις στην παραλλαγή Omicron δεν επηρέασαν σημαντικά την αλληλεπίδραση μεταξύ των φαρμάκων και της κύριας πρωτεάσης.

Μια ανάλυση και των 10 φαρμάκων διαπίστωσε ότι η Ivermectin ήταν το πιο αποτελεσματικό υποψήφιο φάρμακο έναντι της παραλλαγής Omicron.
Η δοκιμή περιελάμβανε το Nirmatrelvir (Paxlovid), το οποίο είναι ο νέος αναστολέας πρωτεάσης για τον οποίο η FDA παρείχε εξουσιοδότηση έκτακτης χρήσης κατά του COVID τον Δεκέμβριο του 2021.
Με άλλα λόγια, η Pfizer κυκλοφόρησε ένα νέο φάρμακο που κόστισε στους φορολογούμενους των ΗΠΑ 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια ή 529 δολάρια ανά κύκλο θεραπείας 19 και το οποίο έλαβε EUA παρά τη διαθεσιμότητα ενός παρόμοιου φαρμάκου που έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό και φθηνότερο, με τιμή μεταξύ 48 και 95 δολαρίων για 20 χάπια.

Πώς λειτουργεί η Ivermectin

Η Ivermectin είναι περισσότερο γνωστή για τις αντιπαρασιτικές της ιδιότητες.
Ωστόσο, το φάρμακο έχει επίσης αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η Ivermectin βοηθά στη μείωση του ιικού φορτίου αναστέλλοντας την αναπαραγωγή.
Μια εφάπαξ δόση Ivermectin μπορεί να σκοτώσει το 99,8% του ιού μέσα σε 48 ώρες.

Μια ανάλυση στο American Journal of Therapeutics έδειξε ότι το φάρμακο μείωσε τη μόλυνση κατά μέσο όρο κατά 86% όταν χρησιμοποιείται προληπτικά.
Μια μελέτη παρατήρησης στο Μπαγκλαντές αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα της Ivermectin ως προφύλαξη για τον COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Τα δεδομένα έδειξαν ότι τέσσερις από τους 58 εθελοντές που έλαβαν 12 mg Ivermectin μία φορά το μήνα για τέσσερις μήνες ανέπτυξαν ήπια συμπτώματα COVID σε σύγκριση με 44 από τους 60 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που αρνήθηκαν τη φαρμακευτική αγωγή.

Η Ivermectin έχει επίσης αποδειχθεί ότι επιταχύνει την ανάρρωση, εν μέρει αναστέλλοντας τη φλεγμονή και προστατεύοντας από τη βλάβη των οργάνων.
Αυτή η οδός μειώνει επίσης τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.
Οι αναλύσεις έχουν δείξει μέση μείωση της θνησιμότητας που κυμαίνεται από 75% έως 83%.

Επιπλέον, το φάρμακο αποτρέπει επίσης τη μετάδοση του SARS-CoV-2 όταν λαμβάνεται πριν ή μετά την έκθεση.
Συνολικά, αυτά τα οφέλη καθιστούν σαφές ότι η Ivermectin θα μπορούσε να βοηθήσει σοβαρά στην εξάλειψη της πανδημίας.

Η πρώιμη παρέμβαση και πρόληψη μειώνει τη μακροχρόνια νοσηλεία και τον COVID-19

Μερικοί άνθρωποι που είχαν COVID-19 φαίνεται να μην μπορούν να αναρρώσουν πλήρως και παραπονούνται για παρατεταμένα συμπτώματα χρόνιας κόπωσης.
Άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.
Μια μελέτη τον Νοέμβριο του 2020, διαπίστωσε ότι το 18,1% των ατόμων που είχαν COVID-19 έλαβαν την πρώτη τους ψυχιατρική διάγνωση σε 14 έως 90 ημέρες μετά την ανάρρωση.
Οι πιο συχνά διαγνωσμένες καταστάσεις ήταν οι αγχώδεις διαταραχές, η αϋπνία και η άνοια.

Αυτά τα συμπτώματα ονομάζονται μακράς διάρκειας COVID ή σύνδρομο μετά την COVID, χρόνιο COVID.
Όλα αναφέρονται σε συμπτώματα που επιμένουν για τέσσερις ακόμη εβδομάδες μετά την αρχική μόλυνση COVID-19.
Σύμφωνα με τον Dr Peter McCullough, πιστοποιημένο παθολόγο και καρδιολόγο, το 50% όσων έχουν αρρωστήσει αρκετά ώστε να νοσηλευτούν θα έχουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID.

Σύμφωνα με τον McCullough, μια εργασία που παρουσιάστηκε από τον Dr. Bruce Patterson στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για COVID στη Ρώμη, 11 έως 14 Σεπτεμβρίου του 2021 «… έδειξε ότι σε άτομα που είχαν σημαντική ασθένεια COVID, 15 μήνες αργότερα το τμήμα s1 της πρωτεΐνης ακίδας ήταν ανακτήσιμο από ανθρώπινα μονοκύτταρα.
Αυτό σημαίνει ότι το σώμα έχει κυριολεκτικά ψεκαστεί με τον ιό και ξοδεύει 15 μήνες, κατά μία έννοια, προσπαθώντας να καθαρίσει την πρωτεΐνη ακίδας από τους ιστούς.
Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι έχουν μακροχρόνιο σύνδρομο COVID».

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μελέτες έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι η έγκαιρη παρέμβαση βελτιώνει τη θνησιμότητα και μειώνει τις νοσηλείες.
Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε όλη αυτή την πανδημία είναι η άρνηση των υγειονομικών αρχών να εκδώσουν οδηγίες έγκαιρης θεραπείας.

Αντίθετα, έχουν κάνει ότι ήταν δυνατό για να καταστείλουν τα φάρμακα που αποδεικνύονται αποτελεσματικά.
Απλώς είπαν στους ασθενείς να μείνουν σπίτι και να μην κάνουν τίποτα.
Μόλις η λοίμωξη επιδεινώθηκε προκαλώντας πολλούς θανάτους, οι ασθενείς κλήθηκαν να πάνε στο νοσοκομείο, όπου οι περισσότεροι τοποθετούνταν συνήθως σε μηχανικό αερισμό - μια πρακτική που γρήγορα ανακαλύφθηκε ότι ήταν αναποτελεσματική.

Ωστόσο, όπως απέδειξε η επιλεγμένη μελέτη και άλλες, η Ivermectin είναι ένα από τα επιτυχημένα πρωτόκολλα θεραπείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του SARS-CoV-2.

Η περίπτωση της Αφρικής

Σε όλο τον κόσμο, οι χώρες έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.
Τα βήματα που έγιναν στην Αφρική διέφεραν ανάλογα με τη χώρα, ωστόσο τα ποσοστά μόλυνσης και θνησιμότητας ήταν σχετικά σταθερά και χαμηλά σε ολόκληρη την ήπειρο.
Τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν αναφορές για μικρές περιοχές στον κόσμο όπου ο αριθμός των μολύνσεων, των θανάτων ή των θανάτων από κρούσματα ήταν σημαντικά χαμηλότερος από τον υπόλοιπο κόσμο.
Για παράδειγμα, το Uttar Pradesh της Ινδίας ανέφερε ποσοστό ανάρρωσης 98,6% και καμία περαιτέρω μόλυνση.

Ωστόσο, ολόκληρη η ήπειρος της Αφρικής φαίνεται να έχει πετύχει καλές επιδόσεις απέναντι στον covid 19 παρά τα σχεδόν υποτυπώδη υγειονομικά συστήματα που διαθέτουν οι περισσότερες αφρικανικές χώρες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν ότι εκατομμύρια θα πέθαιναν, αλλά αυτό το σενάριο διαψεύστηκε.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την Αφρική «μία από τις λιγότερο πληγείσες περιοχές στον κόσμο».
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το ποσοστό μόλυνσης στην Αφρική.
Μια μελέτη από την Ιαπωνία δείχνει ότι μετά από μόλις 12 ημέρες που οι γιατροί είχαν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν νόμιμα Ivermectin στους ασθενείς τους, τα κρούσματα μειώθηκαν δραματικά.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Τόκιο είχε παρατηρήσει τον χαμηλό αριθμό λοιμώξεων και θανάτων στην Αφρική, όπου πολλοί χρησιμοποιούν Ivermectin προληπτικά και ως βασική στρατηγική για τη θεραπεία της ογκοκερκίασης, μιας παρασιτικής νόσου γνωστής και ως τύφλωση του ποταμού.
Πάνω από το 99% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τύφλωση ποταμών ζουν σε 31 αφρικανικές χώρες.

Εκτός από τη χρήση Ivermectin στην Αφρική, είναι επίσης κοινά διαθέσιμα και άλλα φάρμακα, όπως η υδροξυχλωροκίνη και η χλωροκίνη, που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό στη θεραπεία και την πρόληψη της ελονοσίας, που είναι ενδημικές στην Αφρική.
Στην Αμερική, ο Dr Vladimir Zelenko δημοσίευσε επιτυχημένα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας υδροξυχλωροκίνη και ψευδάργυρο κατά του COVID-19.
To Artemisia annua, γνωστό και ως γλυκιά αψιθιά, είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται σε συνδυαστικές θεραπείες για τη θεραπεία της ελονοσίας.
Χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για περισσότερα από 2.000 χρόνια για τη θεραπεία του πυρετού. Σήμερα η αρτεμισινίνη, ένας μεταβολίτης της Αρτεμισίας, είναι η τρέχουσα θεραπευτική επιλογή για την ελονοσία.

Με άλλα λόγια, είτε από σχεδιασμό είτε από επιλογή, τα φάρμακα που έχουν αποδειχθεί επιτυχή κατά του ιού χρησιμοποιούνται συνήθως στην Αφρική για άλλες παθήσεις υγείας.
Ενώ η Pfizer δοκιμάζει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός γενετικού πειράματος στον πληθυσμό του Ισραήλ, φαίνεται ότι μια ήπειρος έχει αποδείξει ότι η χορήγηση ενός φθηνού φαρμάκου με γνωστό προφίλ ασφάλειας θα μπορούσε να μειώσει τα κρούσματα, τη σοβαρότητα και τη θνησιμότητα από αυτή τη μόλυνση.

Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί και να απαντηθεί για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της πανδημίας είναι γιατί κυβερνήσεις, εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία, ιατροί, δεν αναγνωρίζουν αυτά τα οφέλη…. και επιμένουν μόνο στα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης