Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκπαιδεύουν στα όπλα μέχρι και ηλικιωμένους

Ουκρανία: Εκπαιδεύουν στα όπλα μέχρι και ηλικιωμένους
Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ουκρανία ενισχύονται συνεχώς οι ένοπλες δυνάμεις της, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ, εκπαιδεύονται στα όπλα μέχρι και... ηλικιωμένοι

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα, καθώς ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές ενέργειες για την αποτροπή μίας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όλες οι πλευρές δείχνουν να ετοιμάζονται για πόλεμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ουκρανία ενισχύονται συνεχώς οι ένοπλες δυνάμεις της, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ, εκπαιδεύονται στα όπλα μέχρι και... ηλικιωμένοι! Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Sky News, όπου αποτυπώνεται η ηλικιωμένη Valentyna Konstantynovska να εκπαιδεύεται στα όπλα και την ίδια να δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί την οικογένεια, την πόλη και τη χώρα της αν οι Ρώσοι εισβάλλουν στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, το Κίεβο καλεί σε έκτακτη σύσκεψη τη Μόσχα ζητώντας εξηγήσεις για την τεράστια συνάθροιση ρωσικών δυνάμεων σε τρία διαφορετικά σημεία των ουκρανικών συνόρων. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αγνοήσει επίσημες προσκλήσεις για να εξηγήσει τη συσσώρευση άνω των 130.000 Ρώσων στρατιωτών στα ουκρανικά σύνορα, και έτσι το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει από τη Μόσχα συνάντηση εντός 48 ωρών για να υπάρξει διαφάνεια, όπως είπε, αναφορικά με τα ρωσικά σχέδια.

Η Ρωσία αρνείται ότι σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά δεν φαίνεται να πείθει κανέναν στη Δύση.
Ηδη πάνω από 10 χώρες ανακοίνωσαν την απόσυρση των πολιτών και του διπλωματικού τους προσωπικού από το ουκρανικό έδαφος, καθώς θεωρούν επικείμενη μια ανάφλεξη στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του CBS News το οποίο, επικαλούμενο τρεις πηγές, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν εντός 48 ωρών την απόσυρση όλου του προσωπικού τους από την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Biden δήλωσε σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σκοπεύει να στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία σε περίπτωση ρωσικής εισβολής διότι αυτό θα ισοδυναμούσε με παγκόσμιο πόλεμο. Την ίδια ώρα, ο Γερμανός καγκελάριος θα μεταφέρει στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με «βαριές συνέπειες», εάν επιτεθεί στην Ουκρανία, όμως το Βερολίνο δεν αναμένει απτά αποτελέσματα από τις συνομιλίες, ανέφερε κυβερνητική πηγή από το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης