Τελευταία Νέα
Διεθνή

H απειλή πολέμου στην Ουκρανία τρομάζει τις διεθνείς αγορές - Ο DAX στο -2%

H απειλή πολέμου στην Ουκρανία τρομάζει τις διεθνείς αγορές - Ο DAX στο -2%
Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο
Σχετικά Άρθρα
H απειλή εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία κλονίζει τις αγορές της Ευρώπης, με την αβεβαιότητα να βρίσκεται στα ύψη, καθώς συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

H πτώση ωστόσο περιορίζεται, με τον DAX στο -2% από -3,5% νωρίτερα.
Οι αγορές υποχώρησαν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ημερών, με τις μετοχές εταιριών ταξιδίων, τραπεζών και αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 2% στις 15.110 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,5% στις 7.538 μονάδες.
Στις 6.815 μονάδες με πτώση 2,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραφε πτώση 2% στις 26.441 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν στις 8.630 μονάδες, με πτώση 1,9%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 2% –στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιανουαρίου.
Όλοι οι βασικοί κλάδοι κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής, των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν απώλειες άνω του 3%.
Ο ενεργειακός κλάδος υποχώρησε κατά 0,5%, σημειώνοντας τη μικρότερη πτώση, καθώς οι τιμές πετρελαίου ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά και πλέον ετών.
Οι παγκόσμιοι επενδυτές αποφεύγουν τα ριψοκίνδυνα assets και στρέφονται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα μετά την προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.
Τα futures της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Η Ουκρανία ζήτησε να συγκληθεί έκτακτη συνάντηση με τη Ρωσία και τις χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), κατηγορώντας τη Μόσχα ότι δεν μοιράζεται πληροφορίες για τις μαζικές μετακινήσεις στρατευμάτων της στα ουκρανικά σύνορα.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, τόνισε ότι φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ περιλαμβάνονται στο Σύνταγμα της χώρας και παραμένουν απόλυτη προτεραιότητα για το Κίεβο, απαντώντας στις δηλώσεις του Ουκρανού πρεσβευτή στη Βρετανία, ενώ και αυτός προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Commerzbank: Πτώση μετά τη δήλωση Lindner ότι το δημόσιο θα πουλήσει το μερίδιό του

Ισχυρή πτώση έως 7% σημείωσαν οι μετοχές της Commerzbank, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ότι η κυβέρνηση δεν θα διατηρήσει το μερίδιό της στην τράπεζα μακροπρόθεσμα.
«Μακροπρόθεσμα, το κράτος δεν θα είναι μέτοχος της Commerzbank», δήλωσε ο Christian Lindner, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.
Ο Christian Lindner δήλωσε ότι θα λάβει υπόψη το οικονομικό συμφέρον των φορολογουμένων και τη σημασία της Commerzbank για την οικονομία της Γερμανίας όταν ληφθεί αυτή η απόφαση στο μέλλον, σύμφωνα με το Reuters.
Η κυβέρνηση κατέχει μερίδιο άνω του 15% στην Commerzbank, μετά από τη διάσωσή της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Commerzbank, Manfred Knof, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι θα ήταν καλύτερα εάν η κυβέρνηση να πουλήσει το μερίδιό της στην τράπεζα κάποια στιγμή.

Στο κόκκινο και η Ασία

Στο κόκκινο διαπραγματεύονται και οι αγορές της Ασίας, λόγω του αυξημένου γεωπολιτικού ρίσκου και των εξελίξεων στο μέτωπο του πληθωρισμού και των επιτοκίων.
Ο Asia Dow υποχωρεί 1,26% στις 3.743 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 2,23% στις 27.079 μονάδες.
Ο Hang Seng σημείωνε απώλειες 1,4% στις 24.556 μονάδες.
Πτώση 1% σημείωνε ο Shanghai Composite Index στις 3.428 μονάδες
Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αργό πετρέλαιο διαμορφώνεται στα 92,14 δολ. το βαρέλι με πτώση 1%, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει απώλειες 0,9% στα 93,53 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης