Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Βρετανία: «Πολύ πιθανή» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Υψηλός ο κίνδυνος

ΗΠΑ - Βρετανία: «Πολύ πιθανή» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Υψηλός ο κίνδυνος
«Μπορεί (ο ρώσος πρόεδρος V. Putin) απλά να σβήσει τις μηχανές των τανκς του και να πάμε όλοι σπίτι, αλλά υπάρχει μία οσμή Μονάχου στον αέρα», δήλωσε o Βρετανός Υπ. Αμύνης Ben Wallace
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος μίας ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Μόσχας ότι δεν απειλεί καμία χώρα.
Αυτό άλλωστε δήλωσαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, A. Blinken , αλλά και ο Βρετανός Υπ. Αμύνης Ben Wallace.
Ειδικότερα,ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, A. Blinken, δήλωσε ότι είναι υψηλός και επικείμενος ο κίνδυνος μία ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να δικαιολογήσει την απομάκρυνση της πλειονότητας του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, την οποία ανακοίνωσε το State Department.
Ο Blinken επανέλαβε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη Χονολολού, μετά τις συναντήσεις του με τους υπουργούς Εξωτερικών Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας ότι η διπλωματική οδός με τη Ρωσία αναφορικά με την ουκρανική κρίση παραμένει ανοικτή και ότι ο μόνος δρόμος είναι η Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση.

Wallace: «Πολύ πιθανή» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ανά πάσα στιγμή η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μία επίθεση κατά της Ουκρανίας, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Μόσχας ότι δεν απειλεί καμία χώρα, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Ben Wallace.
Σύμφωνα τους Sunday Times, ο Ben Wallace δήλωσε το Σάββατο 12/2 ότι μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «πολύ πιθανή» και πως η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μία «επίθεση ανά πάσα στιγμή», ενώ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει τις δυνάμεις του κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και οι σύμμαχοι θα ενισχύσουν τις στρατιωτικές δαπάνες.
«Μπορεί (ο ρώσος πρόεδρος V. Putin) απλά να σβήσει τις μηχανές των τανκς του και να πάμε όλοι σπίτι, αλλά υπάρχει μία οσμή Μονάχου στον αέρα», δήλωσε o ίδιος χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός άμυνας της Βρετανίας ταξίδεψε στη Μόσχα την Παρασκευή 11/2 και συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του, Sergei Shoigu, δηλώνοντας μετά το πέρας των συνομιλιών ότι ήταν «εποικοδομητικές και ειλικρινείς» και ότι προέτρεψε τη Μόσχα να αποκλιμακώσει την ένταση στα ουκρανικά σύνορα.
Από την πλευρά του, ο Sergei Shoigu δήλωσε ότι το επίπεδο των σχέσεων Ρωσίας-Βρετανίας ήταν κοντά στο μηδέν και ότι ήταν αναγκαίο να σταματήσει η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, η Δύση και το Κίεβο κατηγορούν τη Μόσχα με αφορμή τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας για προετοιμασίες μίας «εισβολής».
Η Μόσχα έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες, δηλώνοντας επανειλημμένως ότι δεν απειλεί κανέναν και εκφράζοντας την ανησυχία της για τη στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, την οποία θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια.Επιπλέον, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει το δικαίωμα να μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης ότι οι στρατιωτικές ενισχύσεις στο Κίεβο θα μπορούσαν να το ενθαρρύνουν να τις χρησιμοποιήσει εναντίον των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης