Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Το Καστελόριζο και όλη η νησιωτική Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης

Βαρβιτσιώτης: Το Καστελόριζο και όλη η νησιωτική Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης
Στο Καστελόριζο ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Σαφές μήνυμα ότι το Καστελόριζο, όπως και όλα τα νησιά, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της νησιωτικής Ευρώπης, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Στο Καστελόριζο, όπου διεξήχθη διάσκεψη με θέμα «H νησιωτικότητα ως προτεραιότητα για το μέλλον της Ευρώπης», συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις της Ιρλανδίας, Thomas Byrne, αλλά και ο υφυπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Μάλτας, Stefan Azzopardi.
Επίσης, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Μεγίστης, Γιώργος Σαμψάκος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο δήμαρχος Ίου, Γκίκας Γκίκας και η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Βαρβιτσιώτης: Στο Καστελλόριζο χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης

Κλείνοντας τις εργασίες της διάσκεψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: «ευχαριστώ το δήμαρχο για τη φιλοξενία, τον πρόεδρο της ένωσης των δήμων Νοτίου Αιγαίου για τη συμμετοχή, το δήμαρχο της Ίου, την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διεθνή συνάντηση, στην οποία νομίζω ότι στείλαμε ένα σαφές μήνυμα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι εδώ στο Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης. Εδώ στο Καστελόριζο πατάμε σε ένα ευρωπαϊκό έδαφος, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωπαϊκής ηπείρου και εδώ υπερασπίζονται οι αξίες των κοινών μας συνόρων, των κοινών μας δεσμών και βέβαια εδώ ενώνουμε τη φωνή μας, για να κοιτάξουμε το μέλλον, το ειρηνικό μέλλον των πολιτών μας, πώς να αναπτυχθούμε με ισότητα, με ευκαιρίες μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης. Εγώ σήμερα αισθάνομαι περήφανος για τη διεθνή συμμετοχή της Κύπρου, της Μάλτας και της Ιρλανδίας στο σημερινό μας διάλογο».
«Στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι το Καστελόριζο, όπως και όλη η νησιωτική Ελλάδα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της νησιωτικής Ευρώπης και αποτελούν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύνορα, τα οποία φυλάσσονται, σύνορα αξιών, σύνορα κοινών προορισμών και επιδιώξεων», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο