Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Οι τράπεζες στο επίκεντρο – Η υποχώρηση των ξένων αγορών ενδέχεται να επηρεάσει την εγχώρια αγορά

ΧΑ: Οι τράπεζες στο επίκεντρο – Η υποχώρηση των ξένων αγορών ενδέχεται να επηρεάσει την εγχώρια αγορά
Οι απώλειες των αγορών στις ΗΠΑ οδηγούν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα
Σχετικά Άρθρα

Το εντυπωσιακό ράλι των τραπεζικών μετοχών κρατάει υψηλότερα την εγχώρια αγορά με τους αναλυτές σήμερα να περιμένουν αφομοίωση των πρόσφατων κερδών και την τάση να δίνεται από τις αγορές του εξωτερικού.
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν αλλά για μία ακόμη συνεδρίαση το πρόσημο θα το καθορίσουν οι εντολές στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είναι μεγάλες στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Οι απώλειες των αγορών στις ΗΠΑ, λόγω υψηλού πληθωρισμού, οδηγούν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Το άνοιγμα του δείκτη DAX αναμένεται και πάλι κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος διέρχεται από τις 15.378 μονάδες.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η εγχώρια αγορά να ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού, με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν πτωτικό άνοιγμα καθώς η αύξηση του πληθωρισμού δημιουργεί προσδοκίες για επιθετική απάντηση από τη FED.

Piraeus Securities
Η επιστροφή των ανησυχιών για τον πληθωρισμό μετά τα στοιχεία από τις ΗΠΑ, αναμένεται να φέρουν άλλη μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με καλές πιθανότητες κατοχύρωσης κερδών στις μετοχές με πρόσφατα κέρδη.

Beta
Η αρνητική ψυχολογία και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση και περιμένουμε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης να κινηθεί πτωτικά.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 887 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 940 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 980 μονάδες.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκαν χθες ΓΔΧΑ και Ευρώπη, ενώ τα μεγέθη του πληθωρισμού Ιανουαρίου επανάφεραν τις πιέσεις στους αμερικανικούς μετοχικούς δείκτες.
Παράλληλα, συνεχίζεται ακάθεκτη η ανοδική πορεία των κρατικών 10ετών ομολογιακών αποδόσεων. Ως αποτέλεσμα, αρνητικά δείχνουν ότι θα ανοίξουν σήμερα οι Ευρωπαϊκές αγορές με τον φόβο περισσότερο επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων ακόμα και από τον Μάρτιο (για τις ΗΠΑ).
Στο εσωτερικό, το βάρος της ανόδου σηκώνει εν πολλοίς ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ωστόσο, έχει ήδη συγκλίνει με τo consensus των δίκαιων αποτιμήσεων, αν και στο κοντινό μέλλον υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για επιπλέον θετικές αναβαθμίσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα παρόλο που η εκτιμώμενη οικονομική ανάπτυξη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δείχνει ότι διατηρεί την ανοδική της ορμή, προς το παρόν τουλάχιστον.
Πάνω στις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός Ιανουαρίου (ετήσια βάση) στην Γερμανία και οριακά χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό του Δεκεμβρίου 2021.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης