Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Εκτόνωση του πανδημικού κύματος το Πάσχα, εκτός απροόπτου

Βασιλακόπουλος: Εκτόνωση του πανδημικού κύματος το Πάσχα, εκτός απροόπτου
Να μην γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως κοντά στο Πάσχα αναμένεται εκτόνωση του πανδημικού κύματος διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο πως το σενάριο αυτό είναι πιθανό να επιβεβαιωθεί, εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο.
«Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν εκτόνωση του πανδημικού κύματος κοντά στο Πάσχα.
Με ένα εκατ. κρούσματα από την αρχή του έτους, 5 εκατομμύρια τριπλά εμβολιασμένους και ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων με δύο δόσεις που θα κάνουν την τρίτη δόση και όσους νοσήσουν από εδώ και πέρα, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που γύρω στο Πάσχα το κύμα αυτό θα εκτονωθεί σημαντικά καθώς θα έχει ανοσολογική κάλυψη το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού.
Όλα αυτά, εκτός απρόοπτου και εμφάνισης νέας μετάλλαξης» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι κάποια μέτρα δεν θα αρθούν τελείως, όπως η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ κατά την διάρκεια ωρών αιχμής.

Όχι άρση μέτρων στους ανεμβολίαστους

Επιπλέον, είπε ότι δεν θα ήταν υγειονομικά σωστό να γίνει άρση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους εκτός και αν το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης φτάσει στο 90% με 95% οπότε δεν θα απειλούνται από τον ιό.
Ερωτηθείς για την πλήρη άρση μέτρων σε χώρες του εξωτερικού τόνισε ότι υπάρχει τεράστια εμβολιαστική κάλυψη και μάλιστα σε ηλικίες στις οποίες είναι απαραίτητη.
«Είναι σημαντικότερα τα υψηλά ποσοστά σε ηλικίες άνω των 60, που δίνει το 90% των θανάτων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στη χώρα μας πέθαναν 4 άνθρωποι κάτω των 60 ετών, ενώ οι υπόλοιποι ήταν άνω των 60» ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->