Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας - Θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου

Νέος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας - Θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου
Χαμηλές οι προσδοκίες της Αθήνας για το αποτέλεσμα του νέου γύρου διερευνητικών επαφών
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω έντονης τουρκικής προκλητικότητας κλείστηκε το... ραντεβού για τον επόμενο γύρο διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.

Η νέα επαφή της ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας πραγματοποιείται σε μια περίοδο, όπου η Άγκυρα έχει κλιμακώσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας διατηρώντας στο τραπέζι γκρίζες ζώνες, αποστρατιωτικοποίηση νησιών και μεταναστευτικό, κατηγορώντας την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις. Την ίδια στιγμή, η τουρκική πλευρά προχωρά σε συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με τη χρήση drones. Στο πλαίσιο αυτό, οι προσδοκίες της ελληνικής πλευράς είναι ιδιαίτερα χαμηλές...

To μήνυμα Δένδια

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο... ξαφνικό ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεις μεταναστών, δήλωσε σε αυστηρό τόνο ότι «το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία, επαναλαμβάνω, η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας». Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτετικών επισήμανε ότι «δεν δικαιούται, λοιπόν, δια να ομιλεί, για να θυμίσουμε μία παλιά φράση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης