Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα πραγματικότητα των Αυστριακών μετά την επιβολή υποχρεωτικότητας εμβολίου - Πρόστιμα έως 3.400 ευρώ, αυστηροί έλεγχοι

Η νέα πραγματικότητα των Αυστριακών μετά την επιβολή υποχρεωτικότητας εμβολίου - Πρόστιμα έως 3.400 ευρώ, αυστηροί έλεγχοι
Η κυβέρνηση έχει θέσει ένα όριο στον νόμο, για τον Ιανουάριο… του 2024, που σημαίνει ότι οι Αυστριακοί αντιμετωπίζουν τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια τυραννίας COVID

Η Αυστρία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ενέκρινε την υποχρεωτικότητα στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για ολόκληρο τον πληθυσμό της.
Τώρα προκύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει το μέτρο.
Οι πληροφορίες σημειώνουν ότι οι πολίτες θα ελέγχονται τυχαία στο δρόμο από τις αρχές καλώντας τους να συμμορφωθούν.
Εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος θα του επιβληθεί πρόστιμο επί τόπου, με την ποινή να αυξάνεται για κάθε παράβαση.
Μια πρώτη «παράβαση» θα σημαίνει πρόστιμο 600 € (687 $), με επακόλουθες παραβιάσεις να φτάνουν έως και 3.400 € (3.890 $).
Η αυστριακή κυβέρνηση θα ελέγξει την κατάσταση εμβολιασμού των πολιτών σε σχέση με το μητρώο εμβολίων τους.
Όποιος διαπιστωθεί ότι δεν έχει δύο εμβόλια συν ένα αναμνηστικό θα τιμωρηθεί ανάλογα.
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει προηγούμενες αναφορές ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα προσλάβει άτομα για να «κυνηγήσουν όσους αρνούνται εμβόλια».
Πράγματι, αυτό είναι απλώς μια επίσημη επιβεβαίωση αυτού που ήδη συμβαίνει στη χώρα.
Αφού η κυβέρνηση έθεσε τους μη εμβολιασμένους σε ένα άνευ προηγουμένου lockdown, εμφανίστηκαν πλάνα που δείχνουν την αστυνομία να περιπολεί καταστήματα και αυτοκινητόδρομους να ελέγχει την κατάσταση εμβολιασμού των ανθρώπων.
Μέρες μετά την επιβολή του lockdown στους μη εμβολιασμένους, η Αυστρία σημείωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων COVID.
Επιπλέον, η αυστριακή κυβέρνηση έχει συντομεύσει την περίοδο ισχύος των εμβολιασμών, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν την επόμενη δόση τους 90 ημέρες νωρίτερα από ό,τι προηγουμένως.
Το SchengenVisaInfo News αναφέρει ότι ««Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, οι εμβολιασμοί δύο δόσεων ισχύουν μόνο για 180 ημέρες στην Αυστρία (εξαίρεση: 210 ημέρες για νέους κάτω των 18 ετών). Ωστόσο, για το ENTERING, οι 270 ημέρες παραμένουν σε ισχύ.
Ο αναμνηστικός εμβολιασμός ισχύει για 270 ημέρες και στα δύο σενάρια», εξήγησαν οι αυστριακές αρχές».
Η κυβέρνηση έχει θέσει ένα όριο στον νόμο, για τον Ιανουάριο… του 2024, που σημαίνει ότι οι Αυστριακοί αντιμετωπίζουν τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια τυραννίας COVID.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης