Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται να δούμε ξανά την ανασύνταξη της οικονομίας

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται να δούμε ξανά την ανασύνταξη της οικονομίας
Το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2018 ήταν 4,5 δισ. ευρώ, το 2021 εκτινάχθηκε στα 14 δισ. ευρώ
Για το αποτύπωμα της πανδημίας του κορωνοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μιλά, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
«Το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2018 ήταν 4,5 δισ. ευρώ, το 2021 εκτινάχθηκε στα 14 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους χρήστες διαπιστώσαμε ότι το 80% των Ελλήνων είχε κάποιας μορφής σύνδεσης με το ίντερνετ και οι μόνες επιχειρήσεις που επιβίωσαν, κάποιες από τις οποίες είχαν πολύ μεγάλη άνοδο, ήταν όσες ήταν έτοιμες, σύγχρονες και μπορούσαν να καταφέρουν να κάνουν τη διαδικασία των πωλήσεων μέσω των e-shop, μέσω του ίντερνετ. Σήμερα το μεγάλο θέμα που έχει η οικονομία είναι ότι πολύ γρήγορα θα πρέπει να καταφέρουμε πολλές επιχειρήσεις να μπουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ένα προϊόν να φτάσει παντού με γρήγορο τρόπο και ουσιαστικά δίνει διέξοδο όχι μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και στις μικρές και στις μεσαίες», επισημαίνει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. «Το 87% όσων είχαν ηλεκτρονικό εμπόριο είχαν θετικά αποτελέσματα έως πολύ θετικά και μόνο 13% αρνητικά», προσθέτει.
«Σε ό,τι αφορά την επιβίωση των επιχειρήσεων, νομίζω ότι είμαστε σαφείς. Για τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν μείωση του τζίρου και είναι πολύ εύκολο να τις δούμε, ζητήσαμε να γίνει αναστολή των πληρωμών σε ό,τι αφορά την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες και να γίνουν 120 δόσεις. Χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις. Το θέμα το ενεργειακό, είναι απόλυτα δεδομένο ότι θα μας ακολουθήσει όλο το 2022. Χρειάζεται να δούμε ξανά την ανασύνταξη της οικονομίας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουμε», τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης