Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον ανακριτή οι 9 για τη δολοφονία του Άλκη – Κοντά στο δολοφόνο η ΕΛΑΣ

Στον ανακριτή οι 9 για τη δολοφονία του Άλκη – Κοντά στο δολοφόνο η ΕΛΑΣ
Η Ασφάλεια αναζητά ακόμα δύο άτομα - Αλλαγές στον ποινικό κώδικα για την οπαδική βία ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

(upd 7) Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών οδηγήθηκαν σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, σε μια υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.
Από τους 9 συλληφθέντες, οι οκτώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει από την Τετάρτη 9/2 έως και την Παρασκευή 11/2.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές είναι κοντά στο να προσδιορίσουν ποιος είναι ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη, αξιοποιώντας τις καταθέσεις των συλληφθέντων, οι οποίοι φέρονται να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο για τη δολοφονία του Άλκη.

Ποιον «έδειξαν» οι συλληφθέντες - Ανατροπή στην υπόθεση;

Το δράστη με το δρεπάνι που έδωσε τις χαριστικές βολές στον 19χρονο Άλκη Καμπανό φαίνεται πως «δείχνουν» οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι οκτώ συλληφθέντες κατονόμασαν το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία.
Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν.
Τα δείγματα, στη συνέχεια, θα συγκριθούν σε αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους 11 συλληφθέντες έχουν αφήσει το DNA τους πάνω στο φονικό δρεπάνι και είναι εκείνοι που προκάλεσαν τα μοιραία χτυπήματα.

Και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ;

Όπως έγινε γνωστό, οι 8 συλληφθέντες - 7 Έλληνες και ένας Αλβανός – είναι ηλικίας 20 με 23 ετών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι 6 είναι σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας καθώς και ότι είχαν ηγετικό ρόλο στην επίθεση κατά του Άλκη.
Μάλιστα επισημαίνεται πως ένας από τους συλληφθέντες είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, στα παιδικά τμήματα της ομάδας, ο οποίος είναι υπάλληλος σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη θύρα των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Ο συγκεκριμένος συλληφθείς φέρεται να είναι ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση κατά του Άλκη.

Απολογείται ο 23χρονος

Εν τω μεταξύ, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη εντός του πρώτου 24ώρου από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και φερόταν ως βασικός ύποπτος, απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα.
Επίσης του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο 23χρονος υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε στάση και φέρεται να έχει ομολογήσει την παρουσία του στον τόπο της δολοφονίας ισχυριζόμενος ότι ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο διαφυγής αλλά δεν είχε φυσική επαφή με τον Άλκη και τους δυο τραυματίες.
Ο 23χρονος είναι γνώριμος στις αρχές καθώς είχε κατηγορηθεί το 2019 για επίθεση σε 19χρονο σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη.
Ωστόσο, η δίκη του ακόμα εκκρεμεί.

Αναζητούνται άλλοι δύο

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι στην επίθεση κατά του Άλκη συμμετείχαν συνολικά περίπου 12 άτομα με 4 αυτοκίνητα.
Αυτή τη στιγμή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση.
Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται ότι διέφυγε στην πατρίδα του.
Επιπλέον, αναζητείται ένα ακόμα άτομα που φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα.

Οικονόμου: Αλλαγές σε ποινικό κώδικα για οπαδική βία - Αυστηρότερα κριτήρια για τους συνδέσμους των ομάδων

Αλλαγές στον ποινικό κώδικα για την οπαδική βία αλλά και αυστηροποίηση των κριτηρίων για τη λειτουργία των συνδέσμων των ομάδων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου επαίνεσε την ΕΛΑΣ για το ότι κατάφερε να εξιχνιάσει άμεσα τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη ενώ σημείωσε ότι πάγια «βούληση του πρωθυπουργού είναι να οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της αθλητικής βίας».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Οικονόμου προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ, ανακοινώνοντας τρεις παρεμβάσεις.

Πρωτοβουλίες

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε:
α) Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους αθλητικούς συνδέσμους
β) Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα
γ) Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Έρχεται νομοσχέδιο

Όπως είπε οι παρεμβάσεις θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες
«Η αντιμετώπιση της οπαδικής αλλά και της νεανικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά αλλά και προς την υγιή αθλητική κοινότητα και τα εκατομμύρια των σωστών φιλάθλων στην χώρα μας.
Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα και η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν στην ελληνική πολιτεία στην κατεύθυνση εξάλειψης της βίας.
Άλλωστε πρόκειται για ένα ζήτημα που ενώνει όλους» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.
Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα


Κούγιας: Σημαντική η σύλληψη των 10, εάν αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη

Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε τη σύλληψη των 10 ατόμων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι όντως αποδεικνύεται, ότι εμπλέκονται σε αυτήν.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κούγιας εξαπέλυσε τα πυρά του για τη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, αναφέροντας πως όσοι θα μετάσχουν σε αυτήν, είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα, και ότι γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Δεν πρόκειται ποτέ να εκδοθεί στην Ελλάδα αυτός που διέφυγε στην Αλβανία

«Έχουν συλληφθεί δέκα πρόσωπα και καταζητούνται δύο αν δεν κάνω λάθος.
Αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων, είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη» είπε ο κ.Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του ύποπτου που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία
«Βεβαίως έφυγε ένας και δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα ούτε έναν, ακόμα κι αν έχει σκοτώσει δέκα.
Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ.
Έχει ισχύ μόνο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση» υποστήριξε ο κ.Κούγιας.

Παντελώς άσχετοι

Αναφερθείς στην προγραμματισμένη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία ο κ.Κούγιας εξαπέλυσε τα πυρά του.
«Όλοι αυτοί που θα πάνε στη σύσκεψη είναι παντελώς άσχετοι.
Γίνεται μια σύσκεψη για λόγους επικοινωνιακούς.
Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ξέρει πώς λειτουργούν αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις - γιατί περί αυτών πρόκειται - που με τον μανδύα ενός οργανωμένου συνδέσμου, ουσιαστικά κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία σε οποιονδήποτε δυστυχή πέσει στα δίχτυα τους;
Ας καλέσουν κανέναν ειδικό.
Ας καλέσουν εμένα να τους πω πώς έχουν τα πράγματα» υπογράμμισε ο κ.Κούγιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης