Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Αυστρία: Η Omicron έχει εκτινάξει τους αριθμούς κρουσμάτων 11 εκατ. και 2 εκατ. αντίστοιχα

Γερμανία - Αυστρία: Η Omicron έχει εκτινάξει τους αριθμούς κρουσμάτων 11 εκατ. και 2 εκατ. αντίστοιχα
Στην Αυστρία τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το ορόσημο των 2 εκατ. την ημέρα που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της COVID-19
Σχετικά Άρθρα
Στη Γερμανία επιβεβαιώθηκαν ακόμη 133.173 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο να φθάνει τα 11.022.590, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 6/2 το Ινστιτούτο Robert Koch, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.
Οι θάνατοι άλλων 41 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στους 118.717 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυστρία: Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το ορόσημο των 2 εκατ. την ημέρα που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της COVID-19

Περίπου δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία, ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε χθες το ορόσημο των 2 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών.
Η χώρα των Άλπεων με πληθυσμό περίπου 9 εκατ. κατοίκων κατέγραψε 32.258 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 κυμαίνεται περί τις 30.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εν μέρει εξαιτίας της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Omicron.

Η Αυστρία έχει καταγράψει κάπου 14.200 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την ημέρα που έγινε υποχρεωτικός για όλους των κατοίκων άνω των 18 ετών ο εμβολιασμός κατά της COVID-19, επί ποινή υψηλού χρηματικού προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μέτρο άνευ προηγουμένου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ως την Παρασκευή είχε λάβει πρώτη δόση κάποιου εμβολίου κατά της COVID-19 το 75,7% του πληθυσμού, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από αυτά άλλων κρατών της ΕΕ, όπως για παράδειγμα η Γαλλία ή η Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->