Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Γιατί καθυστέρησε η διαβούλευση του 10ετούς του ΑΔΜΗΕ - Που εστιάζει

tags :
ΡΑΕ: Γιατί καθυστέρησε η διαβούλευση του 10ετούς του ΑΔΜΗΕ - Που εστιάζει

Στο νέο υπό διαβούλευση προκαταρκτικό σχέδιο του ΑΔΜΗΕ περιόδου 2023-2032, συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ, έχΕΙ ενταχθεί η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Αιγύπτου

Το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ για το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) περιόδου 2022-2031 έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση η ΡΑΕ, ενώ ήδη από τις 12 Ιανουαρίου 2022 o ΑΔΜΗΕ έχει θέσει σε διαβούλευση το νέο προκαταρκτικό σχέδιο ΔΠΑ περιόδου 2023-2032.
Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια η Ρυθμιστική Αρχή, το σχέδιο περιόδου 2022-2031 για την ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρισμού, αυτό δηλαδή που η Αρχή έθεσε χθες σε διαβούλευση, της είχε υποβληθεί στις 15 Απριλίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο σχέδιο είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και εγκρίθηκε κατ΄αρχήν από την Ολομέλεια της ΡΑΕ τον περασμένο Ιούλιο.
Ωστόσο διαπιστώθηκε η ύπαρξη ζητήματος που σχετίζεται με την διασύνδεση των Δωδεκανήσων. Συγκεκριμένα μελέτη που είχε γίνει για να ελεγχθεί η οικονομικότητα και η χρησιμότητα της συγκεκριμένης διασύνδεσης έναντι της τροφοδοσίας των νησιών με LNG, είχε βασιστεί σε λανθασμένα στοιχεία με αποτέλεσμα να οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα κυρίως σε ότι αφορά το premium wacc που θα λάβει ο Διαχειριστής για το έργο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης