Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η Κριστίν Λαγκάρντ φόβισε τις αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η Κριστίν Λαγκάρντ φόβισε τις αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Θα λέγαμε πως η αγορά είχε πολύ καλή συμπεριφορά μέχρι να γίνουν οι δηλώσεις από την ΕΚΤ και αν δεν υπήρχε αυτή η συνεδρίαση μπορεί να κλείναμε και πάλι ανοδικά. Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ήταν περιορισμένες και οι αγοραστές απορροφούσαν εύκολα τη μικρή προσφορά. Όμως με όσα ειπώθηκαν ειδικά για τον πληθωρισμό από την ΕΚΤ έφεραν απότομη διολίσθηση στις αγορές της Ευρώπης και ακολούθησε και το Χ.Α.

Η στήλη έχει την αίσθηση πως η ΕΚΤ ακολουθεί το γνωστό δρόμο και την ίδια διαδρομή εδώ και χρόνια. Περιμένει και αποφασίζει με καθυστέρηση. Καμία σχέση δηλαδή με τη FED. Το είδαμε και με την πανδημία και πως ενήργησε η FED και πως η ΕΚΤ, το έχουμε δει και με την κρίση χρέους στην Ελλάδα κ.α.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Εθνική. Η Alpha Bank είχε επίσης καλή εικόνα αλλά προς το τέλος έφυγε εύκολα στο -3%. Καλή ήταν και η εικόνα της Eurobank και στις τελικές δημοπρασίες τη γύρισαν αμετάβλητη. Γενικά δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από την πορεία τους μέσα στο 2022. Η Ελλάδος παραμένει καλή και κρατιέται κοντά στα 19 ευρώ.

ΟΤΕ: Η μετοχή δεν προσφέρεται για short. Καίει όποιον το κάνει. Με ενεργό πρόγραμμα αγοράς ιδίων και υψηλά μερίσματα, ο δρόμος είναι προς τα πάνω και η μετοχή με τη συμπεριφορά ου έχει στο ταμπλό το κάνει να φαίνεται και εύκολο. Θα ξαναγράψουμε πως θεωρούμε δίκαιη την αποτίμηση αλλά με τέτοια συμπεριφορά δεν μπορούμε να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές μας. Σήμερα έγραψε πάλι πολυετή υψηλά αλλά στις τελικές δημοπρασίες την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και στο -0,37%.

AEGEAN: Έχουμε την αίσθηση πως δείχνει πιο έτοιμη από το παρελθόν για την ανοδική διαφυγή. Σήμερα μάλιστα έγραψε και υψηλότερη τιμή από την πιο υψηλή που είχε μέχρι σήμερα στο διάστημα της πολύμηνης συσσώρευσης.

JUMBO: Σημαντικές οι απώλειες σήμερα και ίσως επηρέασε και η εκτίμηση της Societe Generale ότι θα βγει από τον MSCI αν όχι τώρα στην επόμενη αναθεώρηση λόγω αποτίμησης.

ΟΛΠ: Το πάλεψε σήμερα αλλά έκατσε σε περίεργη μέρα. Έγινε ένα ωραίο μάζεμα μέχρι τα 17,50 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 17,34 ευρώ και με οριακές απώλειες.

QUEST: Ανακοίνωσε γενική συνέλευση για split. Το περιμέναμε αφού η διοίκηση στην τελευταία τηλεδιάσκεψη το είχε πει.

INTRAKAT: Μεγάλο πακέτο δικαιωμάτων έγινε σήμερα στα 0,16 ευρώ και αντιστοιχούσε στο 36,8% του συνόλου. Είναι το ποσοστό της Intracom, η οποία έχει πει πως τα δικαιώματα θα ασκηθούν από θυγατρική, οπότε λογικά μεταφέρθηκαν μέσω πακέτου. Η αύξηση όπως μαθαίνουμε πάει καλά και έχει ήδη καλυφθεί με βάση το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αύριο με την αποκοπή του δικαιώματος ξεκινάει και η δική της αύξηση κεφαλαίου έως 1,55 εκατ. ευρώ. Καλά ακούμε πως θα πάει και αυτή.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Εύκολο κλείσιμο με άνοδο 6,32% και μάλιστα στο υψηλό ημέρας. Κάτι μαρκετιές και στο τέλος με 1 κομμάτι. Θέλουμε κάτι καλύτερο σε όγκο σε αυτές τις μετοχές.

REVOIL: Κοντά στα 1,20 ευρώ η μετοχή δείχνει να κρατάει και έχει διορθώσει αρκετά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης