Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - O DAX +0,4%

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - O DAX +0,4%
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στην Ευρωζώνη
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των αποφάσεων της ΕΚΤ την Πέμπτη.
Στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου η ΕΚΤ, εξήγγειλε την κατάργηση του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων τον Μάρτιο και τη σταδιακή μείωση του QE στη διάρκεια του έτους με την επικεφαλή της ΕΚΤ, Christine Lagarde να τονίζει ότι η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να λάβει τόσο τολμηρά μέτρα όσο η Fed.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στην Ευρωζώνη, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 5,1%, σε νέα επίπεδα ρεκόρ.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν άνοδο για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, ανακτώντας σχεδόν τις μισές από τις απώλειες του Ιανουαρίου, καθώς τα ισχυρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τις αυξήσεις επιτοκίων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%, με τις μετοχές των εταιριών χημικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.
Η μετοχή του σουηδικού βιομηχανικού τεχνολογικού ομίλου Hexagon σημείωσε άνοδο 3,5% αφού ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχυόταν 0,4% στις 15.692 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,5% στις 7.574 μονάδες.
Στις 7.119 μονάδες με άνοδο 0,3% διαπραγματευόταν ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραφε άνοδο 0,4% στις 27,326 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν στις 8,743 μονάδες, με άνοδο 0,2%.
Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας προμήθειας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Siltronic ενισχύθηκε κατά 3% αφού ανακοίνωσε αύξηση 17% στα τριμηνιαία κέρδη καθώς και ότι αναμένει να αυξηθεί η ζήτηση για ημιαγωγούς
Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,68% στις 27.533 μονάδες.
Κλειστές παραμένουν τα χρηματιστήρια της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας.

Ευρωζώνη - Στο 5,1% ο  πληθωρισμός το Ιανουάριο του 2022

Στο 5,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2022 σε ετήσια βάση, έναντι 5% τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιανουάριο (28,6% έναντι 25,9% τον Δεκέμβριο), ενώ ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (3,6% έναντι 3,2% τον Δεκέμβριο), οι υπηρεσίες (2,4% σταθερό σε σχέση με τον Δεκέμβριο) και μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊοντα (2,3% έναντι 2,9% τον Δεκέμβριο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης