Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Φωτιά» στη Βουλή από Πολάκη, Γεωργιάδη - Νέα επίθεση για Novartis - Με αγωγή απαντά ο Άδωνις: Καλή τύχη στο δικαστήριο

«Φωτιά» στη Βουλή από Πολάκη, Γεωργιάδη - Νέα επίθεση για Novartis - Με αγωγή απαντά ο Άδωνις: Καλή τύχη στο δικαστήριο
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι καταθέτει αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη
Σχετικά Άρθρα
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή την υπόθεση της Novartis και την αρχειοθέτηση του φακέλου του κ. Γεωργιάδη.
Οι τόνοι στη Βουλή παρέμειναν υψηλοί στον απόηχο και του χθεσινού επεισοδίου του κ. Πολάκη με τον Χαράλαμπο Αθανασίου (ΝΔ), ο οποίος προήδρευε της συνεδρίασης. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ότι καταθέτει αγωγή κατά του κ. Πολάκη, ενώ νωρίτερα, ο κ. Πολάκης είχε απορρίψει τα περί κατάληψης του βήματος της Βουλής και είχε προβεί σε νέα επίθεση με αφορμή την υπόθεση Novartis.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Γεωργιάδης: Καλή τύχη στο δικαστήριο

Την κατάθεση αγωγής κατά του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γεωργιάδης για τα όσα συνεχίζει να του καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.
«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν ξαναπεί Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.
Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι μια στιγμή που πρέπει να δειξουμε σοβαρότητα σημειώνοτας ότι υπάρχουν οι καταγραφές των βίντεο όπου χτες ζήτησα να μην διακοπεί η ομιλία Πολάκη.
«Η βουλή είναι χώρος συγκρούσεων απόψεων. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όλα όσα λέει ο κ. Πολάκης» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή το συνολικό πόρισμα για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis, λέγοντας ότι η απαίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει η Δικαιοσύνη στη Βουλή την αρχειοθέτηση είναι παράνομη πράξη χωρίς τη δική μου συναίνεση.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε υποκριτή τον κ. Ραγκούση σε ότι αφορά τις αναφορές του περί κράτους δικαίου. «Οι διαφωνίες μας πως θα λυθούν; Με τσίγκινα σωβρακάκια;» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι «η προκαταρκτική επιτροπή που συστήσατε λέει ότι δεν μπορεί η Βουλή να κρίνει αν υπήρξε παθητική δωροδοκία και έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι είμαι αθώος».
«Ο εισαγγελέας λέει ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για να κατηγορηθώ. Ακόμα συζητάμε για το αν είμαι ένοχος; Εγώ τι πρέπει να κάνω για να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να με κατηγορεί ότι παίρνω μίζες από τη Novartis; Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε; Να κάνουμε δικαστήριο με πρόεδρο τον Πολάκη και εισαγγελέα το Βαξεβάνη;» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πολάκης: Δεν έκανα κατάληψη της έδρας - Περίμενα τη μομφή

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Παύλου Πολάκη, ο οποίος απέρριψε τα περί κατάληψης της έδρας και εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis.
«Εγώ κύριε Πρόεδρε δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας, ο κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες και καταλαβαίνω από την τοποθέτησή σας αλλά και του κ. Οικονόμου ότι καταδικάζετε την στάση αυτή», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Πολάκης.
Εξήγησε γιατί περίμενε όρθιος λέγοντας ότι είχε διακοπεί η διαδικασία προκειμένου να γίνει μομφή εναντίον του. «Καμία κατάληψη δεν έκανα περίμενα εσάς να μου βάλετε μομφή για να συνεχίσω»
είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης στην πρόταση μομφής αφιέρωσε τη μισή του ομιλία στο να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσουμε συγγνώμη για τη Novartis. «Δεν θα σας ζητήσουμε συγγνώμη κ. Γεωγιάδη και σας καλούμε να καταθέσετε το σύνολο του πορίσματος αρχειοθέτησης στη δημοσιότητα».
Το κατά πλειοψηφία πόρισμα θα παραμείνει στην ιστορία της Δικαιοσύνης ως στρέβλωση της λογικής, υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης καθώς όπως συνέχισε, «λέει ότι δεν ευνόησε τη Novartis γιατί δεν έθιξε τους ανταγωνιστές της!».
«Το 2012 από τη δαπάνη η Novartis πήρε 157 εκατομμύρια ευρώ. Το 2014 μετά από ένα χρόνο υπουργείας Γεωργιάδη πήρε 145, η Pfizer πήρε 78 από 143. Όταν κατακρημνίζονται όλες οι άλλες εταιρείες εκτός από τη Novartis, δεν είναι προνομιακή μεταχείριση αυτό;» είπε.

Παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μετά το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή.
«Ο κ. Πολάκης τήρησε με την ανοχή που επεδείχθη το νόμο, μίλησε και για τον Aναπτυξιακό Nόμο, έκρινε μια δικαστική απόφαση και είπε ότι δεν παρεμπόδισε το βήμα της Βουλής. Δεν θα συνεχίσω αυτή την κουβέντα. Το αν παρεμπόδισε το βήμα, εν ονόματι του κώδικα δεοντολογίας και του σχετικού κανονισμού της Βουλής, θα το εξηγήσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία θα παραπεμφθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.
Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά, ο πρόεδρος της Βουλής απαντά στον κ. Πολάκη ο οποίος επανερχόμενος στο βήμα τόνισε -απευθυνόμενος στο προεδρείο- πως χθες «δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας, αλλά ο προεδρεύων κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση της διαδικασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης