Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κυρώσεις κατά του στενού κύκλου του Putin εάν εισβάλλει στη Ρωσία

FT: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κυρώσεις κατά του στενού κύκλου του Putin εάν εισβάλλει στη Ρωσία
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν διευκρίνισαν σε ποιους θα επιβληθούν κυρώσεις, επεσήμαναν ότι πολλοί ήταν «ιδιαίτερα ευάλωτοι στόχοι λόγω των βαθύτερων οικονομικών τους δεσμών με τη Δύση»
Σχετικά Άρθρα

Κυρώσεις κατά στενών συνεργατών και μελών της οικογένειας του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, που επικαλούνται οι Financial Times, οι κυρώσεις θα συζητηθούν από την Ουάσιγκτον σε συντονισμό με άλλους δυτικούς συμμάχους σε περίπτωση εισβολής.
«Τα άτομα που εντοπίσαμε βρίσκονται μέσα ή κοντά στον στενό κύκλο του Κρεμλίνου και παίζουν ρόλο στη λήψη κυβερνητικών αποφάσεων ή είναι τουλάχιστον συνένοχοι στην αποσταθεροποιητική συμπεριφορά του Κρεμλίνου», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν διευκρίνισαν σε ποιους Ρώσους ολιγάρχες και σε ποια μέλη οικογενειών τους αναφέρονται, αλλά είπαν ότι πολλοί ήταν «ιδιαίτερα ευάλωτοι στόχοι λόγω των βαθύτερων οικονομικών τους δεσμών με τη Δύση».
«Οι κυρώσεις θα τους αποκόψουν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα διασφαλίσουν ότι αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους δεν θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα προνόμια αποταμίευσης των χρημάτων τους στη Δύση και της φοίτησης σε ελίτ δυτικά πανεπιστήμια» δήλωσαν οι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden.
Σύμφωνα με τους Financial Times, τα μέτρα για τη στόχευση των Ρώσων ολιγαρχών θα είναι επιπρόσθετα των ευρύτερων κυρώσεων σε τομείς της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και της ενέργειας, που συζητούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εδώ και εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης