Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Αργεντινής - ΔΝΤ για οφειλή ύψους 44 δισ. δολ.

Συμφωνία Αργεντινής - ΔΝΤ για οφειλή ύψους 44 δισ. δολ.
Η συμφωνία «προβλέπει τη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης που έχει ήδη αρχίσει»

Η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για το χρέος της με το ΔΝΤ, που θα “ανακουφίσει” την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής που αντιμετώπιζε ανυπέρβλητες δυσκολίες εξόφλησης των οφειλών της τα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων ένα ποσό 19 δισεκ. δολαρίων που θα πρέπει να εξοφληθεί μέσα στο 2022.
«Θέλω να σας ανακοινώσω πως η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέληξε σε συμφωνία με το ΔΝΤ», δήλωσε σε σύντομο διάγγελμά του ο κεντροαριστερός πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες.
Η συμφωνία «προβλέπει τη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης που έχει ήδη αρχίσει», είπε, καθώς η οικονομική μεγέθυνση στη χώρα έφθασε το 11,3% για τους έντεκα πρώτους μήνες του 2021, έπειτα από τρία χρόνια ύφεσης, που οφείλεται εν μέρει στις σοβαρές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που συνδέεται με την Covid-19.
Yπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, που βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη του 2019, είναι από τότε σε συνομιλίες με το ΔΝΤ, και πιο εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες, για την αναδιαπραγμάτευση μιας οφειλής ύψους 44 δισεκ. δολαρίων που σύναψε το 2018 η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης